Ειδήσεις

Τέμπη: Στα άκρα η κόντρα των συγγενών για τη συναυλία – Η Καρυστιανού έστειλε εξώδικο στα αδέρφια Πλακιά – “Ντρέπομαι”

Αγριεύει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για τη συναυλία που είναι προγραμματισμένη να γίνει την άλλη Παρασκευή, (11/10), στο Καλλιμάρμαρο στη μνήμη των 57 νεκρών. Αιτίας της διαφωνίας το χρηματικό αντίτιμο των 15 ευρώ για τους θεατές της εκδήλωσης, με τη διένεξη ανάμεσα στον Νίκο Πλακιά και την Μαρία Καρυστιανού, που έχασαν και οι δύο τα παιδιά τους στη φονική αμαξοστοιχία, να περνά σε άλλο επίπεδο.

Τέμπη: Στα άκρα η κόντρα των συγγενών για τη συναυλία -  Η Καρυστιανού έστειλε εξώδικο στα αδέρφια Πλακιά - "Ντρέπομαι"

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Νίκος Πλακιάς ανακοίνωσε, μέσω Facebook, ότι η πρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” έστειλε εξώδικο στον ίδιο και τον αδερφό του (του οποίου η κόρη επίσης σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα), κατηγορώντας τους ότι προκαλούν διχασμό και αμφιβολίες για τις προθέσεις του Συλλόγου, ο οποίος έχει αναφέρει ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, προορίζονται για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

“Ευχαριστώ @mkaristianou. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με την Σοφία και την Μάρθα στα δικαστήρια; Πώς θα τις αντικρίσεις;” έγραψε στην αιχμηρή ανάρτησή του.

Προσφεύγει στο υπουργείο Πολιτισμού ο Πλακιάς

Είναι προφανές ότι οι γονείς των θυμάτων είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο δικηγόρος του Νίκου Πλακιά, Λεωνίδας Κούμπουρας δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN, οτι έχει κάνει αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού για την ανάκληση της άδειας της συναυλίας με εισιτήριο, ζητώντας η εκδήλωση να αδειοδοτηθεί χωρίς αντίτιμο.

“Συγγενείς των θυμάτων πιστεύουν ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει αυτή η συναυλία. Δεν έχουμε αντίρρηση με τη διεξαγωγή της συναυλίας πλην όμως, η συναυλία δεν πρέπει να έχει αντίτιμο το οποίο θα διατεθεί για αδιαφανείς σκοπούς. Στην αφίσα της συναυλίας αναφέρεται ότι η συναυλία γίνεται προς τιμήν των νεκρών θυμάτων των Τεμπών και των πληγέντων. Αποκρύφτηκε δηλαδή ότι η συναυλία γίνεται για να συγκεντρωθούν χρήματα για να γίνουν νομικές ενέργειες αορίστως στο εξωτερικό. Πρέπει να γίνει γνωστό στον κόσμο ότι αδειοδοτήθηκε από τον ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) με τον όρο και με την πρόθεση ότι τα χρήματα που συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανακούφιση όλων των πληγέντων.
Όχι, δηλαδή να τα καρπωθούν οι ίδιοι” δήλωσε ο δικηγόρος.

“Επίσης είναι έωλο το επιχείρημα ότι θέλουν να στραφούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι όλοι οι νομικοί γνωρίζουν για να μπορέσεις να στραφείς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να αξιώσεις το οτιδήποτε θα πρέπει να έχεις εξαντλήσει τα εγχώρια νομικά μέσα. Έχουμε ενημερώσει το ΥΠΠΟ ώστε να μεταρρυθμιστεί αυτή η απόφαση να μη δοθεί άδεια διεξαγωγής συναυλίας με αντίτιμο” πρόσθεσε.

Back to top button
Close
Close