Τρίκαλα

Σύσκεψη του εργατικού κέντρου Τρικάλων για την απεργία 20 Νοεμβρίου

Με συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων εν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στα Τρίκαλα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο.

Στην εισήγησή του ο Δημήτρης Αρμάγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ανέφερε ότι το τελευταίο 6μηνο, μετά το τελευταίο συνέδριο όπου η διοίκηση του πέρασε στα χέρια ταξικών δυνάμεων, το Εργατικό κέντρο  ανέπτυξε πολύμορφες δράσεις για την οργάνωση των εργαζομένων, την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του Εργατικού Κέντρου και τόνισε την ανάγκη στήριξης των απεργιών κλάδων του επόμενου διαστήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των σωματείων για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), με αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ακόμα σημείωσε ότι τα σωματεία πρέπει να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας στα αιματοβαμμένα πολεμικά σχέδια και επιχειρήσεις

Ο Δημήτρης Αρμάγος, κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων να συζητήσουν και να αποφασίσουν την συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών που συγκαλεί το ΠΑΜΕ στις 9-10 Νοέμβρη, επισημαίνοντας πως το Εργατικό Κέντρο έχει πάρει ήδη απόφαση συμμετοχής. «Θέλουμε το διεκδικητικό του πλαίσιο να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερα εργατικά σωματεία, να αποτελέσει σταθμό διεύρυνσης του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος απέναντι σε εργοδοσία, κυβερνήσεις ΕΕ και μηχανισμούς τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία πρέπει να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους εργασίας, να συζητηθεί με τους εργαζόμενους. «Αξιοποιούμε όλες τις μορφές προκειμένου να φτάσουμε σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Οργανώνουμε περιοδείες, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις» σημείωσε.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις συνδικαλιστών στις οποίες εκφράστηκε η διάθεση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, μεταφέρθηκε πείρα από μάχες που δίνονται από τα σωματεία.

Back to top button
Close
Close