MUST Read

Σύνταξη Νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Προκλήσεις και Προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η σύνταξη του νέου κώδικα αυτοδιοίκησης αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια τάξη στις αρμοδιότητες, που συχνά οδηγούν σε σύγχυση και αποδιοργάνωση. Η σαφήνεια στα όρια μεταξύ Δήμων και Περιφερειών θα είναι κρίσιμη, καθώς θα επιτρέψει μια πιο αποτελεσματική διοίκηση και συνεργασία.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η διαχείριση των αυξημένων ενεργειακών αναγκών των Δήμων. Οι τελευταίοι έχουν επωμιστεί επιπλέον βάρος περίπου 200 εκατ. ευρώ λόγω των υψηλών τιμών του ρεύματος. Είναι απαραίτητο να βρεθούν βιώσιμες λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι οι Δήμοι θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ενεργειακές τους ανάγκες, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά.

Η διαδικασία αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επανασταθούμε στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιμετωπίζοντας τα σύγχρονα προβλήματα που προκύπτουν και εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των δήμων και περιφερειών.

Back to top button
Close
Close