Τρίκαλα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τα Υδροηλεκτρικά Έργα στον Ασπροπόταμο

Σήμερα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυθέας και της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζιούρτζιας, καθώς και συγχωριανοί, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κουρέτα, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από την κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων στην περιοχή του Ασπροποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που τέθηκαν, ακούγοντας προσεκτικά τις ανησυχίες των κατοίκων. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και της Αδελφότητας παρουσίασαν τις προκλήσεις που προκύπτουν από τα έργα, όπως οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και οι κοινωνικές συνέπειες για την τοπική κοινότητα.

Ο κ. Κουρέτας, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει την εξέταση του θέματος στον κ. Ζήση Αργυρόπουλο, ειδικό σύμβουλο σε θέματα περιβάλλοντος. Ο κ. Αργυρόπουλος θα αναλάβει να διερευνήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υδροηλεκτρικών έργων και να προτείνει κατάλληλες λύσεις.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα προς μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για την περιοχή του Ασπροποτάμου, που συνδυάζει την ανάπτυξη με τη διατήρηση των φυσικών πόρων και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη και η δέσμευσή του να εξεταστούν τα ζητήματα σε βάθος αποτελούν θετικά σημάδια για τους κατοίκους, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ελπίζουν σε μια συνεργασία που θα διασφαλίσει το μέλλον της περιοχής τους.

Back to top button
Close
Close