Στυλιανός Σαράντης: «Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, εμείς δεν έχουμε κουτάλι!»

Στο επίκεντρο της συζήτησης για την ενέργεια ως βασικό πυλώνα στήριξης της βιομηχανίας βρέθηκε ο Πρόεδρος των Ελληνικών Γαλακτοκομείων, Στυλιανός Σαράντης, μιλώντας στο Central Greece Forum – Θεσσαλία 2025, που διοργανώνεται στα Τρίκαλα από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος.
Ο κ. Σαράντης, με τον γνωστό του γλαφυρό τρόπο, παρέθεσε το παράδειγμα της λαϊκής ρήσης «Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, εμείς δεν έχουμε κουτάλι!», αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιομηχανίας εν μέσω ενεργειακών προκλήσεων. Τόνισε πως, παρά τις διαθέσιμες ευκαιρίες, η έλλειψη σχεδιασμού και επενδύσεων δυσχεραίνει την αξιοποίησή τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πράσινη ενέργεια και το νερό, υπογραμμίζοντας πως η προσοχή στη διαχείρισή τους είναι ζωτικής σημασίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το νερό θα εξελιχθεί σε ακριβό αγαθό τα επόμενα χρόνια, με την κοινωνία και τη βιομηχανία να καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Η τοποθέτησή του προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, επιβεβαιώνοντας τη σημασία των ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων για την οικονομία της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα.