MUST ReadΤρίκαλα

Στο γραφείο του Κουρέτα στην Λάρισα, ο Χρήστος Ζαραμπούκας

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, από τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου Τρικάλων Χρήστο Ζαραμπούκα , στο πλαίσιο των δράσεων του, για την εξεύρεση πόρων προς όφελος του δήμου και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων. Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη θέληση του Τρικαλινού αυτοδιοικητικού για συνεχή προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω νέων προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων.
Η συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και των επιχειρηματικών φορέων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός ισχυρού οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή είναι και το συμπέρασμα που απορρέει από την συνάντηση των δυο ανδρών αλλά και από την σχετική ανάρτηση στο FB.

Η συνάντησή μου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα η συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής για την προώθηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τα αντιπλημμυρικά έργα στη δυτική πλευρά του δήμου είναι καίρια, ειδικά μετά τις ζημιές που υπέστησαν οι βιομηχανίες λόγω της θεομηνίας. Η προσπάθεια για την αποκατάσταση και την προστασία από μελλοντικές πλημμύρες δείχνει την αμοιβαία διαθεση για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ασφάλεια των επιχειρήσεων και των πολιτών.
Αυτά τα έργα μπορούν να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα της περιοχής σε φυσικές καταστροφές, κάτι που κρίνεται απαραίτητο . Τα αναπτυξιακά προγράμματα της Περιφέρειας προς τις επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Η αξιοποίηση των ευκαιριων για ανάπτυξη και καινοτομίες ενδυναμώνουν τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των τοπικών αρχών. Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας ήταν άριστος γνώστης των προβλημάτων του νομού μας και μου ανέλυσε τις δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας που σχεδιάστηκαν από κοινού με την αντιπεριφεριάρχη Χρύσα Ντιντή και αναμένεται να δώσουν μια πολύπλευρη ώθηση στο νομό μας .

Back to top button
Close
Close