Ειδήσεις

Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων αρχικά τα υδροπλάνα

Η διαδικασία για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ιωαννίνων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο η Hellenic Seaplanes και η Hellenic Water Airports ετοιμάζεται για την έναρξη των πτήσεων μεταξύ Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών Νικόλας Χαραλάμπους, στο πλαίσιο συναντήσεων και επαφών που είχε στα Γιάννενα με την δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση ξενοδόχων Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι το ζήτημα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα θα λήξει –καλώς εχόντων των πραγμάτων – μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καθώς ζητήθηκαν κάποιες διορθώσεις στον φάκελο από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών. Η αδειοδότηση είναι προϋπόθεση για την παραχώρηση του χώρου, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Για την χρήση του αεροδρομίου, δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη αδειοδότηση, καθώς το υδροπλάνο είναι αμφίβιο και χρησιμοποιεί συστήματα προσνήωσης, αλλά και προσγείωσης. Το πρώτο αεροδκάφος που έχει η εταιρία είναι 8-12 ατόμων και το δεύτερο 19 ατόμων, τα οποία και θα χρησιμοποιεί ανάλογα με την ζήτηση.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, αρχικά θα γίνονται καθημερινά δύο πτήσεις, πρωί και βράδυ, προς και από την Κέρκυρα και ενδιάμεσα κάποιες πτήσεις προς Παξούς.

«Τα Ιωάννινα τα είχαμε στο πλάνο μας και ευτυχώς που υπάρχει το αεροδρόμιο για να ξεκινήσουμε ως βάση και για να μπούμε στην διαδικασία να αναπτύξουμε το δίκτυο και πέραν του βορείου Ιονίου», σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Το κόστος, σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, είναι κάπου ανάμεσα στο κόστους κομίστρου καραβιού και αεροπλάνου, περίπου στα 75 με 80 ευρώ η μισή ώρα πτήσης. «Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος που θα δώσουν προστιθέμενη αξία και ένα νέο προφίλ στα Γιάννενα και τις γύρω περιοχές», σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Προοπτικές επέκτασης και στην Αλβανία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes και των υδατοδρομίων Hellenic Water Airports είχε, κατά την διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννενα, την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με Αλβανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αυλώνας Ermal Dredha, στο γραφείο της Γενικής Προξένου της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα Irida Laci, παρουσία και του πρώην προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και νυν μέλος της, Στάθη Σιούτη.

Back to top button
Close
Close