MUST Read

Σε θέση ισχύος και στην Κύπρο τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία βρίσκεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού της Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Ο όμιλος της οικογένειας Σαράντη φαίνεται να στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας του στον κλάδο των τροφίμων, ειδικά στην αγορά του χαλλουμιού, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το χαλλούμι αποτελεί το σημαντικότερο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου, με τζίρο που ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ. Επιδιώκουν να εδραιώσουν ηγετική θέση στον κλάδο, ενισχύοντας το αποτύπωμά τους μέσα από στρατηγικές κινήσεις που θα τους προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτή η επιδίωξη δείχνει μια ευρύτερη στρατηγική επέκτασης στον τομέα των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων με αυξημένη ζήτηση στις διεθνείς αγορές.

Οι τρικαλινοί επιχειρηματίες δημιούργησαν σε μια περιοχή που δεν υπήρχε τίποτα ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο συνολικής επιφάνειας 12.000 τ.μ..  Με μία επένδυση που έφτασε στα 70 εκατ. ευρώ  χτίστηκε σε δυόμισι χρόνια και μετατρέποντας ένα χωράφι σε μια μονάδα με  δυνατότητα παραγωγής 18.000 τόνων χαλλουμιού ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στη μισή ετήσια συνολική ποσότητα χαλλουμιού της Κύπρου.

 

Back to top button
Close
Close