Πρόγραμμα σίτισης για 19 Δημοτικά σχολεία του νομού Τρικάλων.
Το πρόγραμμα ξεκινά από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Τρικκαίων καθώς και αυτά του Δήμου Καβάλας είναι τα εκείνα που εντάσσονται στη Β΄Φάση του προγράμματος Σχολικά Γεύματα με βάση τα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
Το πρόγραμμα ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και σταδιακά εβδομάδα την εβδομάδα θα επεκταθεί σε πολλά σχολεία της περιοχής. Σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ έχει ήδη συνταχθεί και το πρόγραμμα των φαγητών ανά μέρα και ανά εβδομάδα ενώ την ετοιμασία των γευμάτων θα αναλάβει αντίστοιχη εταιρεία.
Τα σχολεία αυτά είναι : 9 ,13,14,16, 17,18,20,24, 25 ,Ρίζωμα ,Ράξα ,Παλαιόπυργος ,Διαλεχτό ,Κεφαλόβρυσο,Πατουλιά,Μεγάρχη.
Η σίτιση των παιδιών θα γίνεται εντός σχολείου και εντός σχολικών ωρών και συγκεκριμένα από τις 12:50 μέχρι και τις 13:15, ενώ οι γονείς θα πρέπει να συγκαταθέσουν με αντίστοιχη αίτηση που θα τους δοθεί από το σχολείο.
Η ένταξη των σχολείων στο πρόγραμμα παροχής σχολικών γευμάτων ξεκινά λοιπόν από την ερχόμενη εβδομάδα και ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου του 2017.
Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.
Ημερομηνία έναρξης υλοποίησης της Β΄ φάσης του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα » ορίζεται η 19η Δεκεμβρίου 2016, αφορά σε 26 Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Τρικκαίων και Καβάλας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών (επισυνάπτεται υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης).
Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είναι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα μέχρι και τη 14η Ιουνίου 2017, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018.
Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ : sitisi_egkyklios_trikala_kavala_2016-17