Cooking ideas

Πρωτότυπες δροσερές σαλάτες … !

Ζεστά μανιτάρια και φουντούκια

40 γρ φουντούκια
Φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γρ φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σου
1 κουταλιά βούτυρο
Πρασινάδα
Λίγο μαϊντανό
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
30 γρ pecorino σε flakes
Τα φουντούκια θέλουν ψήσιμο στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αφού ψηθούν τα βάζεις σε μια πετσέτα και τα τρίβεις λίγο μεταξύ τους για να φύγει η φλούδα τους. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ζεματίζεις τα κομμένα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Θέλουν περίπου 5 λεπτά. Ψιλοκόβεις και ανακατεύεις τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις τα μανιτάρια και τα φουντούκια. Έπος. Το φουντούκι είναι γενικά τρομερό στις πράσινες σαλάτες. Να το χρησιμοποιείς.
Για τη σος: Ξύδι, αλάτι και λίγο από το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτεις ελαιόλαδο και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι που είχες κάνει τα μανιτάρια. Λογικά είναι ακόμα ζεστό, οπότε απλά ανακατεύεις για να πάρει τη θερμότητα. Αλατοπιπερώνεις και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.

BBQ chicken salad

2 φιλέτα κοτόπουλο
4 κοτσάνια σέλερι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
Μισό κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
60 ml barbeque σος
2 κουταλιές μαγιονέζα light
Ψήνεις το κοτόπουλο, το αφήνεις να κρυώσει και το τεμαχίζεις. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβεις και ανακατεύεις τα υλικά μαζί με το κοτόπουλο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις την μαγιονέζα με την BBQ sauce. Ρίχνεις στο άλλο μπολ και είσαι έτοιμος.

Το μαγικό κατσικίσιο με φράουλες !

240 γρ κατσικίσιο τυρί

1 αυγό χτυπημένο

Λίγη φρυγανιά τριμμένη

12 φράουλες κομμένες

Σπανάκι φρέσκο

2 κουταλιές κουκουνάρι

Κόβεις το κατσικίσιο σε 4 ροδέλες, το πανάρεις με το αυγό και τη φρυγανιά και το τηγανίζεις για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβεις το σπανάκι και τις φράουλες και τα ανακατεύεις μαζί με το κουκουνάρι και τη σος. Σερβίρεις σε 4 πιατάκια με ένα κομμάτι τυρί στο καθένα.

Για τη σος: Ανακατεύεις ελαιόλαδο με 2 κουταλιές balsamico, 1 κουταλιά μέλι και αλατοπίπερο.

Back to top button
Close
Close