MUST Read

Πολιτιστική “γέφυρα” Ελλάδας – Τουρκίας μέσω των οθωμανικών μνημείων σε Λάρισα και Τρίκαλα

 

Ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τις περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων αποτελεί η κληρονομιά που άφησε πίσω της η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κτίσματα με ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία δεσπόζουν ακόμη και σήμερα σε κεντρικά σημεία των δύο πόλεων, με αρκετά από αυτά να έχουν αξιοποιηθεί και να αποτελούν σημεία αναφοράς της τοπικής ταυτότητας.

Η σημασία αυτής της πολιτιστικής παρακαταθήκης και η σύνδεσή της με την τουριστική ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Serkan Gedik. Η συνάντηση αυτή σχολιάστηκε θετικά από πλήθος επαγγελματικών και πολιτιστικών φορέων, καθώς ανοίγει νέες προοπτικές τουριστικής συνεργασίας.

Η Τουρκία επιθυμεί οι πολίτες της να γνωρίσουν τις οθωμανικές ρίζες στη Θεσσαλία, όπως ακριβώς έχουν αγκαλιάσει τη Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον των Τούρκων επισκεπτών για τις περιοχές αυτές μπορεί να δημιουργήσει μια νέα “γέφυρα” πολιτισμού και ανάπτυξης, καθιστώντας τη Θεσσαλία προορισμό με διεθνή τουριστική δυναμική.

Back to top button
Close
Close