Beauty experts

Ποια είναι τα δέκα βήματα της  Κορεάτικης ρουτίνας;

 

  1. Καθαριστικό με λάδι : Ο διπλός καθαρισμός K-Beauty χρησιμεύει ως βάση της κορεατικής ρουτίνας και πάντα ξεκινάμε με  ένα καθαριστικό με βάση το λάδι, που λιώνει το μακιγιάζ, το αντηλιακό και αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα. Είναι μύθος ότι δεν είναι κατάλληλα για λιπαρά δέρματα, ενώ κυκλοφορούν σε δυο μορφές , είτε ως Balm είτε ως έλαιο.

2.Καθαριστικό προσώπου με βάση το νερό: Καθαρίζει τα τυχόν υπολείμματα και δίνουμε βάση ώστε το PH να είναι  χαμηλό, περίπου στο 5,5.

3. Απολέπισηπροτείνω δυο φορές την εβδομάδα, βράδυ, αν χρησιμοποιείτε χημικά απολεπιστικά, όπως το BHA/PHA/AHA, προσοχή επιβάλλεται την επόμενη μέρα το αντηλιακό προσώπου.

4. Τόνερ: Υπάρχουν πάρα πολλά τόνερ, τα οποία δε θυμίζουν σε τίποτα τα κλασικά που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα. Δεν τα τρίβουμε στην  επιδερμίδα μας, τα απλώνουμε με τα δάχτυλα, ταμποναριστά και ετοιμάζουν  πλήρως την επιδερμίδα να δεχτεί τα ευεργετικά οφέλη των επόμενων προϊόντων.

5. Essence: Τα  Essences δεν είναι τόνερ , περιέχουν συστατικά με βάση το νερό, που εισχωρούν  πιο βαθιά στην επιδερμίδα μας, την καταπραΰνουν και εν γένει την βοηθούν να δεχτεί τα οφέλη του serumΚαι της κρέμας μας.

6. Οροί: Στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα της επιδερμίδας μας,  όπως λόγου χάρη, πανάδες, ενυδάτωση, κοκκινίλες, ελαστικότητα, διευρυμένοι πόροι, μείωση των ρυτίδων.

7.Μάσκα προσώπου: Οι κορεάτικες μάσκες ανάγουν τη μάσκα προσώπου σε άλλα επίπεδα, ευχαρίστησης και αποτελεσματικότητας συνάμα και τις χρησιμοποιούμε επίσης δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.

8. Κρέμα ματιών: Ναι μπαίνει  πριν την κρέμα προσώπου,  στοχεύει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων και του πρηξίματος.

9.Ενυδατική κρέμαέρχεται να κλειδώσει όλα τα παραπάνω βήματα και υπάρχουν τόσες πολλές και για κάθε τύπο δέρματος και πρόβλημα, που αποκλείεται  να μη βρείτε κάποια που να είναι απόλυτα αποτελεσματική για εσάς. Είναι σημαντικό λοιπόν να ξέρετε τον τύπο της επιδερμίδας σας.

10. Αντηλιακή: Είναι πια κοινό μυστικό, πως ό,τι και αν κάνετε, αν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακή είναι σαν να μην έχετε βάλει τίποτα στο πρόσωπό σας,  η αντηλιακή θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση των περισσότερων προβλημάτων που σχετίζονται με το δέρμα.

Κλείνοντας,  θα έλεγα το εξής, πως η ρουτίνα δεν είναι αυστηρή, πως το παν είναι να ξεκινήσουμε έστω και με 5 βήματα να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και να μπούμε σε μία ρουτίνα που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και χαρούμενα.
Το πιο δυναμικό κομμάτι πιστεύω πια με τα κορεάτικα είναι πως όσες επέλεξαν προϊόντα που τους ταίριαζαν είδαν μεγάλη διαφορά και αυτό τους έδωσε ώθηση να συνεχίσουν και να λατρέψουν τις ρουτίνες τους.

Επίσης, είναι καλό πάντα να κάνετε ένα τεστ σε ένα μικρό σημείο της επιδερμίδας μας, μήπως κάποιο σας κάνει αλλεργική αντίδραση, αυτό πρέπει να συμβαίνει εν γένει με κάθετι που βάζουμε στο πρόσωπό μας, είτε είναι κορεάτικο είτε όχι.
Τέλος, όσες έχετε συγκεκριμένα δερματολογικά προβλήματα, καλό είναι πριν την χρήση ενός προϊόντος να ρωτάτε τον δερματολόγο σας.

https://www.glafkisdolcevita.com/

Back to top button
Close
Close