Παϊδάκια… για την επιστήμη! Το πείραμα σε αγρόκτημα της περιοχής μας

– Πάλι για παϊδάκια θα πας;
– Ε, τι να κάνω ρε γυναίκα, για το καλό της επιστήμης το κάνω…
Επιστήμονες με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γεμάτο στομάχι συγκεντρώθηκαν στο αγρόκτημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα για ένα πείραμα αντάξιο βραβείου Νόμπελ: Δοκιμή παϊδακίων και κεμπάπ από αρνάκια που τράφηκαν με ειδικά σιτηρέσια! Ναι, 40 αφοσιωμένοι συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, υπέμειναν τη σκληρή δοκιμασία της γευσιγνωσίας για να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα: «Αλλάζει η γεύση του παϊδακίου αν το αρνί έχει φάει υποπροϊόντα ελαιουργίας και χυμοποιίας;»
Φυσικά, κανένας Λαρισαίος δεν θα άφηνε τέτοια αποστολή στη μοίρα της! Είναι γνωστό ότι η περιοχή διαθέτει κορυφαίους κριτές κρέατος – άλλωστε, η τσίκνα είναι το ανεπίσημο άρωμα της πόλης. Και επειδή το πείραμα συνέπεσε με τη Σαρακοστή, ας μη βιαστούν κάποιοι να κατηγορήσουν τους συμμετέχοντες για κρεοφαγία – το έκαναν για το καλό της επιστήμης!
Τώρα, αν βγήκε κάποιο σοβαρό επιστημονικό συμπέρασμα, λίγη σημασία έχει… Σημασία έχει ότι τα παϊδάκια τιμήθηκαν δεόντως και το πείραμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!