MUST Read

Πανηγυρίζουν οι κρεατοφάγοι στα Τρίκαλα

Η άρση των περιορισμών και η επαναλειτουργία των σφαγείων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία είναι σίγουρα μια ευχάριστη είδηση για τις ψησταριές και τους καταναλωτές που προτιμούν τα ντόπια κρέατα. Με την πανώλη πλέον να αποτελεί παρελθόν και την διαβεβαίωση για την υγιεινή των κρεάτων, το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στα εξαιρετικής ποιότητας αμνοερίφια, τα οποία θεωρούνται κορυφαία στην αγορά.

Η κατανάλωση πρόβειου ή και γίδας αναμένεται να αυξηθεί, ιδιαίτερα καθώς οι ντόπιες πρώτες ύλες αποκτούν προβάδισμα απέναντι στα εισαγόμενα. Η ποιότητα και η γεύση των τοπικών προϊόντων θα κάνουν τις ψησταριές να “αναστενάξουν” από την κίνηση. Σαφώς, η επιστροφή της ντόπιας παραγωγής σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα για την τοπική οικονομία και την ασφάλεια των τροφίμων.

Back to top button
Close
Close