Ειδήσεις

Πέθανε ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός, Μίμης Πλέσσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μίμης Πλέσσας άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Καλλιτεχνούπολη. Ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης μας θα γιόρταζε στο Παλλάς τα 100 του χρόνια σε μία σπουδαία μουσική παράσταση με πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών, που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία.

Αυθεντικός, δημιουργικός και πολυπράγμων, ο Μίμης Πλέσσας ήταν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες με αμέτρητες διακρίσεις και δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Το πλουσιότατο έργο του στο ελληνικό τραγούδι, στο θέατρο, στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και στην κλασική και τζαζ μουσική, αγαπήθηκε από το κοινό και αποτελεί σπουδαία πολιτιστική μας παρακαταθήκη.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Μίμη Πλέσσα, στον Γιάννη Μαρκόπουλο (μετά θάνατον) και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο για την πολυσχιδή προσφορά τους στην ελληνική μουσική. Εκεί βρέθηκαν μαζί ο Μίμης Πλέσσας και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. 

Back to top button
Close
Close