Τρίκαλα

Οφειλόμενα ερωτήματα και ερωτηματικά προς το Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Νικ. Σακκά.

Την Τρίτη 5/12/2023, κατόπιν ραντεβού, συναντηθήκαμε με τον κ. Δήμαρχο, ο Π.Σ. «Το Βαρούσι», για να τον συγχαρούμε και να του υποβάλουμε και δύο έγγραφα με προβλήματα της συνοικίας μας.

Το ραντεβού ήταν προσδιορισμένο για τη 1:30μμ. Μας πήρε στις 2:15μμ. Αφού εισήλθαμε, μας είπε ότι τα θέματά μας θα τα συζητούσαμε με την κα. Θεοδώρα Σαργιώτη, Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Μόλις αρχίσαμε τη συζήτηση με την κα. Σαργιώτη, ο κος Δήμαρχος – μετά από δέκα λεπτά – είπε ότι αποχωρεί γιατί «έχω μια δουλειά». Εκθέσαμε στην κα. Σαργιώτη τα προβλήματά μας και τους προβληματισμούς μας, περίπου για μισή ώρα. Μας απάντησε ότι θα φροντίσει για την επίλυσή τους.

Επειδή τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν, ενώ προστέθηκαν και άλλα πολύ χειρότερα, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε νέο ραντεβού από τη γραμματεία του. Τρεις φορές ζητήσαμε, αλλά ματαίως, γιατί απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Το μεσημέρι της 1/7/24 μας τηλεφώνησαν από τη γραμματεία του, για να μας ενημερώσουν ότι ο κ. Δήμαρχος μας παραπέμπει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η επιθυμία μας όμως ήταν να συναντηθούμε προσωπικά με τον κ. Δήμαρχο, γιατί τί σημασία θα είχε η νέα συνάντηση με τους αρμόδιους, εφόσον η προηγούμενη δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα; Ερώτημα πρώτο.

Συμπερασματικά, μετά τις τόσες προσπάθειές μας για μία προσωπική συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τις επανειλημμένες αρνήσεις του να μας δει, θέλουμε να δηλώσουμε τη βαθειά απογοήτευση που αισθανόμαστε σαν πολίτες και σαν μέλη ενός Πολιτιστικού Συλλόγου αυτής της Πόλης.

Εν τω μεταξύ πληροφορηθήκαμε ότι, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης Λογοδοσίας του Δήμου Τρικκαίων, συζητήθηκε το εξής θέμα: «Απροθυμία της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στο αίτημα του Π.Σ. “Το Βαρούσι” για συνάντηση».

Εισηγήτρια ήταν η κα. Βάσω Γκουγκουστάμου, Δημοτικός Σύμβουλος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Δήμαρχος πήρε το λόγο και δήλωσε ότι μας δέχτηκε από και ασχολήθηκαν μαζί μας επί 3,5 ώρες, δηλαδή από τις 2:15μμ μέχρι τις 5:00μμ. ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ; Ερώτημα δεύτερο: Ή μήπως πρέπει να θυμήσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι κατά την πρώτη μας συνάντηση, ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ;

Ερώτημα τρίτο: Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, κ. Γεώργιος Παναγιώτου, άρχισε να γελάει. Αναρωτιέμαστε ΓΙΑΤΙ;

Ερώτημα τέταρτο: Στη συνέχεια της επίμαχης συνεδρίασης, ακούγεται κάποιος να λέει: «τον πήρε τηλέφωνο ο χαζός (!) ο γιατρός την ημέρα της κηδείας της μάνας του και του ζήτησε να βρεθούν»!! Περίμενα ότι ο κ. Δήμαρχος θα τον επιπλήξει και θα του ζητήσει να ανακαλέσει. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΓΙΑΤΙ;;;

Ερώτημα πέμπτο: Μήπως τουλάχιστον μπορεί να μας πει ποιος είναι και ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ;

Το τηλεφώνημα έγινε, όμως ουδεμία συγχρονία έχει με τη συνάντησή μας με τον κ. Δήμαρχο. Η κηδεία της μητέρας του έγινε στις 12/3/24.

Εγώ, όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, ανθρωπίνως ενεργών και σύμφωνα με το Ήθος και τις Αρχές μου, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ (13/3/24) του τηλεφώνησα για να τον συλλυπηθώ.

ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΘΥΜΕΙΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος.

ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

 Γιώργος Τ. Κλειδωνόπουλος

Πρόεδρος του Π.Σ. «Το Βαρούσι».

Back to top button
Close
Close