Οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το γραφείο του Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου
O Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, πρώην Δήμαρχος Λαγκαδά και πρώην β΄ αντιπρόέδρος της ΚΕΔΕ είναι ο νέος διευθυντής γραφείου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και δεξί χέρι του Δημήτρη Παπαστεργίου. Μαζί του στο Υπουργείο θα έχει και δυο τρικαλινούς που έχουν περγαμηνές στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας τα αδέρφια, Δημήτρη και Βαγγέλη Καραθάνο.
Γιάννης Καραθάνος , ιδρυτής της Mindrop
Η Mindrop διακρίθηκε με bronze βραβείο στην κατηγορία «Mobile Εφαρμογές στις Υπηρεσίες & τη Διακυβέρνηση – Health / Fitness / Nutrition» για την εφαρμογή κράτησης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαίων.
Βαγγέλης Καραθάνος
Όταν ξεκινούσε την ανάπτυξη και την εφαρμογή της καινοτόμου αγροτικής του τεχνολογίας, δεν φανταζόταν ότι μέσα σε τρία χρόνια θα παρουσιαζόταν ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος μιας πετυχημένης startup και θα ανέλυε συνταγές επιτυχίες σε πάνελ συνεδρίων όπως αυτό του Economist.
Από πολλούς θεωρείται ο νεότερος Έλληνας εφευρέτης, καθώς βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους του πλανήτη κάτω των 30 ετών. Η εταιρεία που δημιούργησε κατόρθωσε να αποσπάσει μια σημαντική βράβευση από τη Nissan, ως μια από τις 19 startups που αλλάζουν τον κόσμο καθώς και να τιμηθεί από το Ισραήλ με το πρώτο βραβείο καινοτομίας. O Βαγγέλης Καραθάνος, από τα Τρίκαλα, είναι μόλις 23 ετών και άποψή του αποτελεί ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά βασίζεται σε πρότυπα, εμπειρίες και μοντέλα σκέψης.
Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασε από τη δική του προσωπική εμπειρία καθώς η καταγωγή και το υποβαθρο της οικογένειας του αποτέλεσε τη βάση μιας ιδέας που ανέβασε απότομα την εξέλιξή του.
«Μπορεί να μην είμαστε αγροτική οικογένεια, αλλά κατάγομαι από μια περιοχή αγροτική. Είχα παππού ο οποίος ήταν γεωπόνος, έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε καλλιέργειες οπότε ήξερα τα προβλήματα των αγροτών και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Ξέρω τι είναι να χάσεις όλη σου την περιουσία σε μια βραδιά από ένα χαλάζι, από μια βροχή ή ακόμα χειρότερα από μια ασθένεια», επισημαίνει στο Sputnik, ο 21χρονος φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Με βάση τη γεωργία, εντόπισε την ανάγκη που δημιουργήθηκε.
Τότε σχεδίασε την startup Geabit με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των αγροτικών καλλιεργειών. «Σκεφτόμουν πως μπορώ να λύσω βασικά προβλήματα των αγροτών. Με έναν εξελιγμένο γεωπόνο που θα είναι στην υπηρεσία του αγρότη 24 ώρες το 24ωρο».