MUST Read

Νέα Δημοκρατία, ετών 50!

–          Την 4η Οκτωβρίου του 1974,με πρωτοβουλία του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρύεται η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη «Νέα Δημοκρατία»!

–           Με τη σφραγίδα του μεγάλου ηγέτη της, με όραμα για τη χώρα, με ελπίδα και προοπτική για μία Ελλάδα της Ευρώπης.

–          Πρώτο μέλημα της νέας μεγάλης Παράταξης, η αποκατάσταση και εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, μετά την επτάχρονη δικτατορία.

–          Με ταχύτατες διαδικασίες και αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο σε επιστημονικό προσωπικό είχε η Πατρίδα, με επικεφαλής τον αείμνηστο καθηγητή και φιλόσοφο Κωνσταντίνο ΤΣΑΤΣΟ, μετέπειτα πρώτο ΠτΔ, καταρτίστηκε και ψηφίστηκε ο νέος Καταστατικός Χάρτης της χώρας το 1975,που με ελάχιστες τροποποιήσεις ισχύει μέχρι σήμερα.

–          Πρόκειται για ένα από τα δημοκρατικότερα και προοδευτικότερα Συντάγματα της Ευρώπης, που πολλές διατάξεις του ενσωματώθηκαν σε αντίστοιχα κείμενα πολλών κοινοβουλευτικών Δημοκρατιών.

–          Η Νέα Δημοκρατία, με την περίφημη ρήση του ιδρυτού της «η Ελλάδα ανήκει στη Δύση», προσανατόλισε την εξωτερική μας πολιτική προς τις Δυτικές Δημοκρατίες και δη προς την τότε ΕΟΚ ,προς την οποία υπέβαλε αμέσως αίτηση ένταξης, ως πλήρες μέλος.

–          Είναι ευτύχημα ότι όλες οι μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις, ακολούθησαν αυτή τη συμπόρευση με τις Δυτικές Δημοκρατίες και δη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

–          Η Νέα Δημοκρατία με το σταθερό δυτικό προσανατολισμό ,αλλά και την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική, συνέβαλε στην ανάδειξη της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

–          Με το μετριοπαθή λόγο της, την υπεύθυνη στάση της, μακριά από λαϊκισμούς και ανέξοδες υποσχέσεις, με σεβασμό στις αγωνίες και ελπίδες του λαού μας, με αλληλουχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων, παρέμεινε και παραμένει η μεγάλη σταθερά του πολιτικού μας συστήματος.

–          Με υπεύθυνες  και φωτισμένες ηγεσίες, στήριξε την Πατρίδα και ως Κυβέρνηση και ως Αντιπολίτευση .

–          Δεν εκμεταλλεύτηκε το θυμικό, τις ελπίδες και τα όνειρα του λαού μας.

–          Δεν έταξε ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, δεν έπαιξε με τον πόνο του λαού μας.

–          Είναι 50 ετών, νέα. Με όνειρα και φιλοδοξίες ,για μία καλύτερη Ελλάδα.

–          Γι’ αυτό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες  την εμπιστεύονται και τη στηρίζουν.

–          Όλοι εμείς που ανήκουμε και στηρίζουμε αυτή την Παράταξη, νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη στους πολίτες που διαχρονικά είναι δίπλα μας.

–          Δική μας υποχρέωση, να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους, να μη διαψεύσουμε τα όνειρα τους για μία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Του Γιώργου Η. Βλαχογιάννη

Αν. Γραμματέα Προγράμματος Νέας Δημοκρατίας

Back to top button
Close
Close