Τρίκαλα

“Μουσικό ξάφνιασμα”στα πλαίσια των Τσιτσάνειων

Μία ομάδα μουσικών, αποτελούμενη από  τους: Παύλο Παρμενίδη, μπουζούκι. Ανδρέα Ζιάκα, κιθάρα. Νίκο Ταλέα, ακκορντεόν-τραγούδι και Κορίνα Λεγάκη, τραγούδι.

Αυτό το μουσικό γεγονός ξεκίνησε από την Ασκληπιού, δεύτερη στάση ήταν στην Κεντρική Γέφυρα και κατέληξε στο Βαρούσι, στην πλατεία της Αγίας Επίσκεψης.

Το πρώτο τραγούδι ήταν το «Σαν απόκληρος γυρίζω» και ακολούθησαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη, που οι μουσικοί απέδωσαν εξαιρετικά.

Η έκπληξη ήταν η Κορίνα Λεγάκη.

Η Κορίνα Λεγάκη παίζει και τραγουδά και στη συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «Μαρίκα με είπανε- Μαρίκα με βγάλανε», που θα δούμε τη φετινή χειμερινή περίοδο και αναφέρεται στη Μαρίκα Νίνου και Μαρίκα Παπαγκίκα, σε μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση Γιώργου Ανδρέου, θεατρικό κείμενο: Οδυσσέα Ιωάννου και σε σκηνοθεσία  Αστέριου Πελτέκη.

Ο κόσμος συμμετείχε ενεργά. Τραγούδησε και χόρεψε τα αθάνατα  τραγούδια του Β. Τσιτσάνη, που αντήχησαν στο Βαρούσι. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Βασίλης Τσιτσάνης μαζί με το φίλο του Γιώργο Ταμβακά (τραγουδιστή σε γνωστούς χώρους του Παρισιού), δοκίμαζαν τα καινούρια τραγούδια, πριν τα ηχογραφήσει, στα στενά ελικοειδή δρομάκια του παραδοσιακού οικισμού.
Ήταν μία πολύ σωστή επιλογή φέτος τα Τσιτσάνεια να συνδεθούν με το Βαρούσι, που έχει άμεση σχέση με το έργο του.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην Π.Ε. Τρικάλων.

Ο Π.Σ. «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ» ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτα, την ομάδα Πολιτισμού της Περιφέρειας, αποτελούμενη από το γνωστό και σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου, την κα. Σπανού και τον κ. Ζουριδάκη, στους μουσικούς και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη κα. Χρύσα Ντιντή, που τίμησε την εκδήλωση και απηύθυνε χαιρετισμό.

Από τον Π.Σ. «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ».

Back to top button
Close
Close