Τρίκαλα

Μιχάλης Μπαγιώτης: Με ύβρεις και τσαμπουκάδες προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια

Για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, οι γνωστοί… άγνωστοι της Δημοτικής Αρχής, ανέλαβαν έργο. Κατά τη συνήθη τακτική τους, να φιμώσουν την αντιπολίτευση, να την απομονώσουν, γιατί δεν δέχονται την αλήθεια, αλλά θέλουν να πλασάρουν την ονειρικά πλασμένη εικόνα που έχουν δημιουργήσει στο μικρό τους, μυαλό, ότι όλα βαίνουν καλώς, σε μια πολύπαθη περιοχή με χιλιάδες προβλήματα, που δυστυχώς αδυνατούν να λύσουν, ρίχνοντας την ευθύνη, αποκλειστικά στην κρατική εξουσία.

Για μια ακόμη φορά δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έγιναν δέκτες προσβλητικών χαρακτηρισμών, συμπεριφορών που δεν συνάδουν με τον δημοκρατικό θεσμό της σύγκλησης του ανώτατου αυτοδιοικητικού Οργάνου, γιατί τόλμησαν να θέσουν ερωτήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους συνδημότες μας.

Αλήθεια έχουν αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος τους και ποιος είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης; Φυσικά κι όχι. Ποιος άλλωστε να τους θυμίσει και που να βρουν το χρόνο να το σκεφτούν, αφού αναλώνονται σε σημαντικότερα για εκείνους θέματα, προσβλέποντας στο ατομικό κι όχι στο κοινωνικό συμφέρον.

Κάποιοι λοιπόν από τους γνωστούς…άγνωστους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, τους οποίους δεν τους γνωρίζει καν η πλειονότητα των κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς δεν μπήκαν καν στο κόπο να τις επισκεφτούν και να γίνουν γνώστες των προβλημάτων, αποφάσισαν για μια ακόμη φορά, ότι με τις εντάσεις και τις κατά πρόσωπο ύβρεις, θα επιβληθούν για να κρύψουν τις αλήθειες κάτω από το χαλί. Τις αλήθειες για την κατάσταση στην περιοχή μας, τα έργα αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες, την απομάκρυνση των μπαζών από τις κατεστραμμένες οικίες, τις ελλείψεις φωτισμού, αλλά και εκ των έσω θεμάτων, όπως εκείνη της πρόσφατης ακύρωσης πρόσληψης ειδικού συνεργάτη. Γι’ όλα αυτά απαντήσεις δεν δόθηκαν. Και πώς να δοθούν, όταν όλα κινούνται βάσει αυτόματου πιλότου, με έναν δήμαρχο που απλά παρατηρεί στις μεγάλες συναντήσεις των υψηλών επισκεπτών και στις μεγάλες υπουργικές αίθουσες συσκέψεων. Απλά παρατηρεί, την ώρα που θα έπρεπε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, διεκδικώντας εδώ και τώρα λύσεις.

Ο Δήμος λειτουργεί χωρίς όραμα, βαδίζει με αυτόματο οδηγό κι αυτό έχει τρομερές συνέπειες για τη ζωή των συνδημοτών μας και του Δήμου.

Εμείς, ως αντιπολίτευση, σαφώς και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας δίπλα μας, ανεξαρτήτως των επιλογών τους, στις περσινές δημοτικές εκλογές. Πλέον κι αυτοί που δεν μας στήριξαν με την ψήφο τους, αντιλαμβάνονται το μέγα λάθος που έπραξαν το 2023, να στηρίξουν μια Δημοτική Αρχή κατώτερη των προσδοκιών τους. Μια Δημοτική Αρχή που έμαθε και συνεχίζει να βαδίζει με αδιαφάνεια. Μια Δημοτική Αρχή που δεν σέβεται τους θεσμούς. Μια Δημοτική Αρχή που δεν σέβεται τον δημότη. Μια Δημοτική Αρχή που νοιάζεται αποκλειστικά και μόνο για τις απευθείας αναθέσεις έργων και το πράττει περίφημα. Μια Δημοτική Αρχή που πλέον δεν σέβεται τίποτα και κανένα, βαδίζοντας χωρίς σοβαρότητα.

Τα τέσσερα χρόνια που σας απέμειναν κύριοι, μπορεί για εσάς να φαντάζουν πολλά. Είναι ικανά όμως, με την οργή του κόσμου, που θα συσσωρευτεί μελλοντικά, να σας οδηγήσουν το 2028 εκεί που σας ανήκει.

Στην άκρη.

Μιχάλης Μπαγιώτης

Επικεφαλής του συνδυασμού

«Νέο Ξεκίνημα»

Back to top button
Close
Close