Τρίκαλα

«Μετεώρων Πνοή: Σταθερά Βήματα σε Αβέβαιους Καιρούς»

Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μεγαλύτερες από ποτέ, ο Δήμος Μετεώρων ανταποκρίνεται με δυναμισμό και αφοσίωση.

Οι δράσεις της τελευταίας εβδομάδας αποτελούν ζωντανή μαρτυρία μιας δημοτικής διοίκησης που συνδυάζει την τόλμη με τη στρατηγική ,την προνοητικότητα με την αποτελεσματικότητα!

  1. Δυναμική Παρέμβαση για τη Γέφυρα Διάβας και τα Αντιπλημμυρικά Έργα

 

Σε μια αποφασιστική εμφάνιση στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο δήμαρχος προέταξε την ανάγκη ταχείας αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας της Διάβας. Με αποφασιστικότητα και πυγμή κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τα έργα ,υπερασπίζοντας με πάθος τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν την περιοχή.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο : Η δημοτική αρχή δεν θα διστάσει να σηκώσει ψηλά το γάντι για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου!

 

  1. Συνάντηση Δένδια- Αβραμόπουλου : Όραμα για την Ελληνική Παιδεία

 

Η συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια άνοιξε τον δρόμο για την αξιοποίηση του πρώην Υγειονομικού Σταθμού Καλαμπάκας. Η μετατροπή του σε Μουσείο Ελληνικής Παιδείας δεν είναι απλώς μια ιδέα ,είναι μια κίνηση που θα αναδείξει την κληρονομιά μας και θα θέσει τις βάσεις για την πολιτιστική και εκπ/κή ανάταση της περιοχής. Η πρόταση αυτή συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες να εγκριθεί, αποτελώντας έναν ακρογωνιαίο λίθο για τη μελλοντική πορεία της Καλ/κας.

 

  1. Αποστασιοποίηση από το Event με τα Αερόστατα

 

Ο δήμαρχος Μετεώρων κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος δεν θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις συμφωνίες που είχαν τεθεί.

Με ακλόνητη πίστη στην αξία και τη μοναδικότητα των Μετεώρων ,ζήτησε να σταματήσει η αλόγιστη χρήση του ονόματος « Μετέωρα», δείχνοντας ότι η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου δεν προσφέρεται για ανεύθυνες εμπορικές εκμεταλλεύσεις!

 

  1. Προσδοκίες και Πίεση για την Αντιμετώπιση των Καταστροφών

Η αναμονή υψηλόβαθμου κλιμακίου για την αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel κρατά το Δήμο σε εγρήγορση.

Η άμεση αποκατάσταση της γέφυρας της Διάβας και η προετοιμασία για νέες φυσικές προκλήσεις είναι στο επίκεντρο , με τη δημοτική αρχή να επαγρυπνά για τη μεγίστη δυνατή στήριξη από την Πολιτεία.

 

  1. 4η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών: Διατήρηση της Πολιτιστικής Ταυτότητας

Ο δήμος Μετεώρων τίμησε για ακόμα μια φορά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, διοργανώνοντας την 4η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι ανέδειξαν με αυθεντικότητα την παράδοση,φέρνοντα τους πολίτες πιο κοντά στις ρίζες τους.

 

  1. Προετοιμασία για το Χειμώνα: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας

 

Με τη προσέγγιση του Χειμώνα ,ο δήμος Μετεώρων ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. Η προληπτική αυτή κίνηση διασφαλίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι σε απόλυτο συντονισμό, έτοιμες να προστατεύσουν τους πολίτες από τα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

  1. Αναπλάσεις Δημόσιου Χώρου: Νέες Θέσεις Parking, Νέες Προοπτικές

 

Η δημιουργία νέων θέσεων parking για μηχανάκια και ποδήλατα στην κεντρική πλατεία και οι αλλαγές στην οδό Ρόδου, είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αναβάθμιση των μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού.

 

  1. Κατηγορηματική Αντίθεση στη Συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α.

 

Με αυστηρό και ξεκάθαρο τρόπο , ο Δήμαρχος Αβραμόπουλος τάχθηκε ενάντια στη συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α.

Υπογράμμισε την ανάγκη για αυτόνομη διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, προστατεύοντας το δικαίωμα των πολιτών στην ποιοτική παροχή νερού.

 

  1. Καταγραφή Ζημιών από την Κακοκαιρία Boris

 

H κακοκαιρία Boris έπληξε τις υποδομές του Δήμου και η Δημοτική Αρχή αντέδρασε άμεσα με τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την καταγραφή των ζημιών , με στόχο την άμεση αποκατάστασή τους.

 

  1. Καθαρισμός Φρεατίων: Προετοιμασία για Ακραία Φαινόμενα

 

Σταγιάδες και Αγναντιά βρέθηκαν στο επίκεντρο του καθαρισμού και της διάνοιξης φρεατίων ,ενισχύοντας την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών αυτών εν όψει του χειμώνα.

 

11.Ημερίδα για την Ορεινότητα και τον Τουρισμό: Ο Δήμος στο Επίκεντρο των Εξελίξεων

 

Η παρουσία του Δήμου στην ημερίδα για την ορεινότητα και τον τουρισμό που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Σκόπελο, επιβεβαιώνει τον ηγετικό του ρόλο στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών.

Η συζήτηση για τον τουρισμό της ορεινής ζώνης , ανοίγει νέους ορίζοντες για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

 

Αγαπητοί μου,

Ο Δήμος Μετεώρων δεν αρκείται σε συμβιβασμούς. Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη ,την καινοτομία και την αειφορία , οι δράσεις του αναδεικνύουν μια δημοτική αρχή που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ,έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αύριο.

Στηρίζοντας την παράδοση, επενδύοντας στο μέλλον και θωρακίζοντας την κοινωνία , ο δήμος Μετεώρων δεν επιδιώκει απλώς την επίλυση προβλημάτων. Επιδιώκει να γίνει φάρος προόδου ,προσφέροντας ένα ασφαλές και ελπιδοφόρο αύριο για όλους τους πολίτες του.

Back to top button
Close
Close