Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα ούτε για τη γέφυρα της Διάβας

Τον Μάρτιο του 2024, κατά την κυριακάτικη επίσκεψή του στην Καλαμπάκα,  ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Ταχιάος, δήλωνε παρουσία του Δημάρχου Μετεώρων και Βουλευτών της συμπολίτευσης: «Αρχές καλοκαιριού θα γίνουν οι συμβασιοποιήσεις των έργων για τις καταστροφές του DANIEL  και ένα από τα πρώτα εργοτάξια που θα ανοίξουν θα είναι αυτό στη γέφυρα Διάβας».

Λίγους μήνες μετά, στις 28 Μαΐου του 2024, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή με θέμα: «Αδιάβατη η γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα. Η κυβέρνηση οδηγεί σε πλήρη καταστροφή κατοίκους κι επαγγελματίες από περίπου 50 χωριά του Ασπροποτάμου», απαντούσε ότι «έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης» κι ότι «θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των Αναδόχων για την κατασκευή των έργων».

Πέρασε το καλοκαίρι χωρίς να γίνει τίποτα, οι υποσχέσεις του κ. Ταχιάου πήγαν περίπατο κι εμείς επανήλθαμε με νέα ερώτηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, με θέμα: «Γεφύρι της Άρτας η γέφυρα της Διάβας, εξαιτίας της αδικαιολόγητης κυβερνητικής αδράνειας».

Η νέα απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτησή μας, με ημερομηνία κοινοποίησης 3 Οκτωβρίου 2024, αποδεικνύει αφενός την κυβερνητική υποκρισία αφετέρου ομολογεί με κυνικό τρόπο ότι κοροϊδεύουν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τη γέφυρα της Διάβας Καλαμπάκας.

Επαναλαμβάνουν όσα μας είχαν πει τον Μάιο τον 2024 και προσθέτουν: «…Αναμένεται η ένταξη των υπόψη εργολαβιών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των Αναδόχων για την κατασκευή των έργων…».

Με άλλα λόγια, από την άσκηση των κοινοβουλευτικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας αποκαλύπτουμε κι ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους, επαγγελματίες κι επισκέπτες της Διάβας και των χωριών του Ασπροποτάμου ότι ακόμα δεν έχουν βρει τα χρήματα για την κατασκευή της γέφυρας!!!

Από την πλευρά μας δε θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση να πιέζουμε την κυβέρνηση για άμεση επούλωση των πληγών του Ντάνιελ και να αποκαλύπτουμε τον εμπαιγμό τους.

 

Μαρίνα Κοντοτόλη

Βουλευτής Τρικάλων | ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών

                                                                                

Back to top button
Close
Close