Τρίκαλα

Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων για το τσιμεντάρισμα στο Πάρκο Ματσόπουλου: Αυτή είναι η ανάπτυξή τους!

  1. Αντίθεση δυο εποχών , δυο λογικών , δυο κόσμων!

  

  1. Στη Διαθήκη του Ιωάννη Ματσόπουλου είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της δωρεάς – του κτηριακού συγκροτήματος μαζί με τη γύρω περιοχή των 90 στρεμμάτων-:… «ως χώρου αναψυχής…»
  2. Εδώ και χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι οι παρεμβάσεις στο  πάρκο Ματσόπουλου   γίνονται  κατά κόρον για την εξυπηρέτηση και την επέκταση της  θεματικής εκδήλωσης  «Μύλος των Ξωτικών» ( τσιμεντοποίηση και ασφαλτόστρωση για το πάρκινγκ , τσιμεντοποίηση για το παγοδρόμιο , τσιμεντοποίηση τώρα για χώρο αποβίβασης των λεωφορείων κα)   . Έτσι, το πάρκο Ματσόπουλου , μεταλλάσεται από χώρος αναψυχής και πρασίνου σε χώρο εξυπηρέτησης ( αποβίβασης , διέλευσης κα.) των επισκεπτών –τουριστών .  Φωνάζει… ότι γίνονται παρεμβάσεις, σε βάρος του ιδιαίτερου ανάγλυφου  και των φυσικών χαρακτηριστικών του χώρου.
  3. Αναδείξαμε ότι και όπισθεν του κτιριακού συγκροτήματος , στο γνωστό «νησάκι» του πάρκου , που έχει χαρακτηρισθεί ως τόπος ήπιας αθλητικής δραστηριότητας και αναψυχής , καταλαμβάνονται χώροι σε βάρος αυτού του σκοπού για να λειτουργήσουν ως χώροι «φύλαξης» σπιτιών των ξωτικών κ.α .  Έτσι περιορίζονται οι δυνατότητες για μαζικές εκδηλώσεις , αθλοπαιδιές κ.α. , διότι κοστίζει η μετακίνηση των οικίσκων !
  4. Δεν υπάρχει καμιά απόφαση για τη συγκεκριμένη κατασκευαστική παρέμβαση από το Δήμο Τρικκαίων (ούτε στο Δημοτικό Σύμβούλιο , ούτε στη Δημοτική Επιτροπή, ούτε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής…)
  5. Εκτός από τεράστια Ψέμματα , είναι και γελοίες οι δικαιολογίες του αντιδημάρχου έργων κ.Καταβούτα : «…ότι δεν πέφτει τσιμέντο…αλλά βιομηχανικό δάπεδο»!!!

                  Τελικά αυτή είναι η ανάπτυξή τους . Αλλοίωση του φυσικού χώρου στο βωμό ανάπτυξης του Θεματικού Πάρκου !

                  Τσιμέντο παντού για την ανάπτυξη του τουρισμού !

                  Τι άλλο θα κάνουμε για …κάμποσες χούφτες ευρώ του τουρισμού;

Τελικά , η ανάπτυξή τους πόσο κοστίζει στη ζωή μας στα Τρίκαλα;

ΥΓ. Για να μην κακολογούμε και τόσο τη δημοτική αρχή , της αναγνωρίζουμε ότι αποτελεί καλό μαθητή της κυβέρνησης…Έμαθε καλά το μάθημα που «δίδαξε» η υπουργός πολιτισμού κ.Μενδώνη , που δε δίστασε να τσιμεντάρει μέχρι και την Ακρόπολη των Αθηνών… 

Back to top button
Close
Close