Ειδήσεις

Καταιγισμός νέων καταγγελιών για βιασμούς από τον μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Οι δικηγόροι των γυναικών που έχουν κατηγορήσει τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις έχουν λάβει «πάνω από 150 νέα αιτήματα» από πιθανά θύματα και άτομα που κατέχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods,  ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, οι δικηγόροι κατήγγειλαν «25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων». Συνολικά 37 γυναίκες κατηγορούν τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις. Ο αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, ήταν πατέρας του Ντόντι αλ Φαγέντ, τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που σκοτώθηκε μαζί του σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Τουλάχιστον 5 από τις γυναίκες αναφέρουν ότι τις βίασε ο ίδιος.

Η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τα θύματα έχει λάβει «πάνω από 150 νέα αιτήματα» για πληροφορίες, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Αλ Φαγέντ: ένα αρπακτικό στα Harrods».

Τα αιτήματα προέρχονται από «επιζήσαντες και ανθρώπους που διαθέτουν αποδείξεις για τον Αλ Φαγέντ», διευκρίνισαν οι δικηγόροι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, ένας πρώην προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Fulham FC αποκάλυψε ότι είχαν ληφθεί μέτρα για την προστασία των παικτριών από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος κατείχε την ομάδα από το 1997 έως το 2013.

«Διάβασα όλα τα δημοσιεύματα χθες, και για να είμαι ειλικρινής, δεν με εξέπληξαν ιδιαίτερα», δήλωσε ο Γκέτα Χάουγκενς, πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας της Fulham την περίοδο 2001-2003, στο BBC.

«Γνωρίζαμε ότι είχε αδυναμία στα νεαρά ξανθά κορίτσια, γι’ αυτό είχαμε λάβει μέτρα ώστε να μην προκύψουν τέτοιες καταστάσεις. Προστατεύσαμε τις παίκτριες», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή τους για το ντοκιμαντέρ του BBC «Αλ Φαγέντ: Ένα αρπακτικό στα Harrods», που προβλήθηκε την Πέμπτη, τα Harrods ανέφεραν ότι «είναι ένας πολύ διαφορετικός οργανισμός από εκείνον που ανήκε και ελεγχόταν από τον Αλ Φαγέντ μεταξύ 1985 και 2010».

Το κατάστημα πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που το 2023 ήρθαν στο φως νέες πληροφορίες για ιστορικές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης από τον Αλ Φαγέντ, προτεραιότητά μας ήταν να διευθετήσουμε τις απαιτήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αποφεύγοντας μακρές νομικές διαδικασίες για τις εμπλεκόμενες γυναίκες».

Back to top button
Close
Close