MUST Read

Καθησυχαστικά μηνύματα για την τιμή του ψωμιού στα Τρίκαλα

 

Στην καρδιά της τοπικής αγοράς των Τρικάλων, το ψωμί παραμένει ένα βασικό αγαθό για τις οικογένειες της πόλης. Παρά τις αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος των αρτοποιείων, οι φούρνοι της γειτονιάς κρατούν τις τιμές σταθερές και προσπαθούν να μην επιβαρύνουν τον καταναλωτή.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, μίλησε καθησυχαστικά για την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι η τιμή του ψωμιού δεν έχει αλλάξει από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι και σήμερα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου. Όπως ανέφερε, το λειτουργικό κόστος των αρτοποιείων, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση της τιμής του αλευριού, της ενέργειας και άλλων πρώτων υλών, έχει ανέβει σημαντικά, ωστόσο, οι φούρνοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές των προϊόντων τους σταθερές, απορροφώντας οι ίδιοι τις αυξήσεις.

Ο κ. Μούσιος υπογράμμισε ότι αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών και της στήριξης των τοπικών κοινοτήτων, ειδικά σε καιρούς ακρίβειας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, η ποιότητα και η ποσότητα του ψωμιού παραμένουν αναλλοίωτες, και οι φούρνοι της περιοχής συνεχίζουν να παρέχουν φρέσκο και ποιοτικό ψωμί στους Τρικαλινούς.

Οι καταναλωτές, αν και ανησυχούν για τις συνέπειες των οικονομικών πιέσεων, φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπίσει μεγάλες ανατιμήσεις στο ψωμί, γεγονός που τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας σε μια εποχή που οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονται.

Η σταθερότητα της τιμής του ψωμιού στα Τρίκαλα αποτελεί μια μικρή ανάσα για τις οικογένειες που προσπαθούν να διαχειριστούν τις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ οι αρτοποιοί συνεχίζουν να παλεύουν με τα αυξανόμενα έξοδα χωρίς να μετακυλίουν το βάρος στους καταναλωτές.

Back to top button
Close
Close