Ειδήσεις

Κέρκυρα: Πώς ο υποδιευθυντής ΔΟΥ, οι εφοριακοί και ο λογιστής εκβίαζαν τα θύματά τους – Οι έλεγχοι και η επιστροφή φόρου

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κέρκυρα ενώ ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής για υπόθεση διαφθοράς. Παράλληλα, πραγματοποιούνται και κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι, όπως φαίνεται να έχουν αναφέρει, έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από το κύκλωμα των εφοριακών, ανάμεσά τους και υποδιευθυντής ΔΟΥ, προκειμένου να κλείσουν οι υποθέσεις τους.

Την ιστορία αποκάλυψε η έρευνα της ΑΑΔΕ, η οποία σε συνεργασία με το σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερεύνησαν για μεγάλο διάστημα συναλλαγές, λογαριασμούς αλλά και κλειστές υποθέσεις.

Η δράση του κυκλώματος είναι τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Έπρατταν τα ίδια με το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Η δράση των εφοριακών και του λογιστή που εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν ακριβώς ίδια όπως αυτή του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από τη ΔΟΥ Χαλκίδας. Δηλαδή, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης ζητούσαν γρηγορόσημο ή έκαναν τα “στραβά μάτια” για να μην κάνουν κάποιον έλεγχο, πάντα με αντίτιμο. Παράλληλα, είχαν επαφές με συγκεκριμένο λογιστή στον οποίον έστελναν πελάτες.

Μάλιστα, έλεγαν σε κάποιους ότι αν θέλουν την επιστροφή φόρου νωρίτερα να δώσουν χρήματα ή αν ήθελαν να αποφύγουν ελέγχους.

Πρόκειται για έναν υποδιευθυντή ΔΟΥ, δύο ελεγκτές, έναν υπάλληλο και έναν λογιστή.

Υπενθυμίζεται πως και τα μέλη της εγκληματικής ομάδας στην υπόθεση της Χαλκίδας απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι ήδη πολυσέλιδη και το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κέρκυρας.

Back to top button
Close
Close