Ειδήσεις

Θρίλερ στο Στόμιο με παρολίγον πνιγμό ζευγαριού και ενός ακόμη ατόμου – “Μάχη” με τα κύματα και σωτήρια επέμβαση των ναυαγοσωστών (φωτο)

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουλίου στις 12:55 μ.μ. όταν ένα ζευγάρι Πολωνών ηλικίας 56 και 60 ετών κινδύνεψε με πνιγμό.

Οι ναυαγοσώστες του Στομίου, της εταιρείας IN ACTION έδρασαν σε ακόμη ένα περιστατικό άμεσα και με επαγγελματισμό. Στην παραλία του Στομίου υπήρχε έντονος κυματισμός με αποτέλεσμα να παρασύρει το ζευγάρι στα βαθιά και πολύ κοντά σε βραχώδη περιοχή.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι ναυαγοσώστες (Σκαφιδάς Κωνσταντίνος, Γατσιου Φιορινα) από το Λιμεναρχείο καθώς το ζευγάρι βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά από τον πύργο του ναυαγοσώστη. Στο λιμάνι βρισκόταν πλήθος κόσμου ενώ ήδη είχε ξεκινήσει ο καπετάνιος Νίκος Τσίτσικας με το καΐκι του και ακολούθησαν οι ναυαγοσώστες με το μεγάλο πεντάμετρο σκάφος, το σωστικό.

Αφού πάλεψαν με τα κύματα και έπειτα από καλούς χειρισμούς του χειριστή ταχυπλόου (Σκαφιδάς Κωνσταντίνος) έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι υπήρχε και τρίτο άτομο το οποίο είχε πάει για βοήθεια. Περιτυλίχθηκαν τα άτομα από το καΐκι και το σωστικό σκάφος με άψογη συνεργασία καθώς η ναυαγοσώστρια (Γατσιου Φιορινα) βούτηξε εντός θαλάσσης βοηθώντας τον άντρα να ανέβει στο σωστικό και η γυναίκα στο καΐκι, βγάζοντας τους στην ακτή.

Η γυναίκα είχε πιει αρκετό νερό και ο ναυαγοσώστης την έβαλε σε πλάγια θέση ενώ ακολούθησαν και όλες οι απαραίτητες τεχνικές. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Λιμεναρχείου για να καταγράψει το περιστατικό και τις συνθήκες που επικρατούσαν καθώς και όχημα της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για παροχή βοήθειας.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο ιατρείο για περαιτέρω εξετάσεις. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι υπήρχαν ακραίες καιρικές συνθήκες (πολύ έντονος κυματισμός) γεγονός το οποίο ήταν επικίνδυνο για τη ζωή του ζευγαριού. Ευτυχώς η παρουσία των ναυαγοσωστών και του καπετάνιου αποδείχθηκε σωτήρια διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτή τη στιγμή θα μιλούσα για θύματα και όχι για διάσωση.

Δείτε φωτογραφίες:

    

newsroom onlarissa.gr

Back to top button
Close
Close