Cooking ideas

Η συνταγή της ημέρας από τα φρεσκοκατεψυγμένα Λαναράς για το τραπέζι σας

Μύδια σαγανάκι …μια συνταγή από τα φρεσκοκατεψυγμένα Λαναράς για το τραπέζι σας.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία μύδια ψίχα Λαναράς 500gr
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200-250γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 50γρ μουστάρδα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και την πιπεριά και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα μύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμη. Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. 1 λεπτό πριν βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Back to top button
Close
Close