Τρίκαλα

Η Καλαμπάκα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα-Υποδοχή της Τιμίας Κάρας από τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Καλαμπάκα υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής την Τιμία Κάρα του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος  στα προπύλαια του φερώνυμου Μητροπολιτικού Ναού.

Η Κάρα του Αγίου ως γνωστό φυλάσεται στην  Ιερά Μονή Δουσίκου Πύλης και θα βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις ενώ η υποδοχή της έγινε από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, κληρικούς και μοναχούς της οικείας Μητροπόλεως, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ξεκίνησε ο Μέγας Εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος ὑπὸ τῶν Σεβ. Μητροπολιτῶν Ὕδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Κηφισίας κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ καὶ τοῦ σεπτοῦ Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Βησαρίωνος στις οδούς Βλαχάβα και Τρικάλων όπου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ευλογήθηκε η αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Back to top button
Close
Close