Τρίκαλα

Η Καλαμπάκα γιορτάζει 14&15 Σεπτεμβρίου τον Πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

«Τῆς Πύλης τό βλάστημα, τῆς Θεσσαλίας φωστήρ, τῆς Τρίκκης τό σέμνωμα καί τῶν θαυμάτων πηγή, ἐδείχθης τρισόλβιε. Πᾶσαν δοκιμασίαν ἐν Χριστῷ ὑπομείνας, δόξῃ ἠγλαϊσμένος σύν ἀγγέλοις ἀγάλλῃ. Ἅγιε Βησσαρίων πανάριστε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν».
Η  Καλαμπάκα σήμερα γιορτάζει τον Πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα. Ο Άγιος Προστάτης μας αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα της ορθόδοξης εκκλησίας με πλούσιο έργο. Σε δύσκολους καιρούς για το γένος λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας σώζοντας ζωές από τη σκλαβιά και από την πείνα. Ενώ με καρτερία, ευλάβεια και ανεξικακία επέμεινε όλες τις κακουχίες που προήλθαν από συκοφαντίες και …fake news της εποχής του.
Όμως, ο Άγιος Βησσαρίωνας δεν έμεινε μόνο στο ποιμαντικό του έργου, αλλά επέδειξε έντονη κοινωνική δράση με την κατασκευή δημόσιων έργων για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συνανθρώπων του. Μεγάλα δημιουργήματα του Αγίου ήταν η γέφυρα της Σαρακίνας, η γέφυρα της Πύλης, η γέφυρα Κοράκου και η γέφυρα της Πλάκας.
Σήμερα, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Προστάτη της πόλεως μας, ως Δήμος αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία την εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Σαρακίνας που υπήρξε ένα από τα ξακουστά δημιουργήματα του Αγίου Βησσαρίωνα.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Καλαμπακιώτισες και όλους τους Καλαμπακιώτες. Η χάρη και η ευλογία του Πολιούχου και Προστάτη μας να σκεπάζουν τη Καλαμπάκα μας. Να μας χαρίζει δύναμη προκειμένου ο τόπο μας να προοδεύει υπό τη σκέπη του.

  

kalabakacity.gr

Back to top button
Close
Close