Ειδήσεις

Η θεωρία του Έλον Μασκ για τις θεάσεις UFO στις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, πιστεύει ότι τα φερόμενα UFO που φαίνεται να περιφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι εξωγήινη ζωή, αλλά πιο πιθανό να είναι «νέα προγράμματα όπλων» της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι εξαιρετικά απόρρητα.

Ο 53χρονος Μασκ αποκάλυψε ότι δεν έχει «δει κανένα στοιχείο για εξωγήινους» όσο βρίσκεται επικεφαλής της εταιρείας Space Exploration Technologies, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον δημοσιογράφο, Τάκερ Κάρλσον τη Δευτέρα.

«Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε», παραδέχτηκε ο Μασκ σχετικά με την ύπαρξη της ανθρωπότητας και του σύμπαντος. «Από πού ήρθαμε; Πού είναι οι εξωγήινοι;»

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότεροι από «6.000 δορυφόροι» σε τροχιά και ωστόσο, «δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνουμε ελιγμούς γύρω από ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο».

Όπως αναφέρει η nypost, η SpaceX διαθέτει περισσότερους από 6.300 ενεργούς δορυφόρους Starlink σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη από τον Σεπτέμβριο του 2024, σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση παρακολούθησης δορυφόρων CelesTrak.

Ο 55χρονος Κάρλσον ρώτησε: τότε γιατί υπάρχουν αναφορές στη Γη ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται να κάνουν «πολλούς ελιγμούς γύρω από αντικείμενα που δεν μπορούν να εξηγήσουν».

«Λοιπόν, τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα είναι ένα θέμα, αλλά υπάρχουν πάντα διάφορα απόρρητα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη», απάντησε ο Μασκ.

Ο τεχνολογικός μεγιστάνας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πιθανότατα δοκιμάζει τακτικά «νέα αεροσκάφη, νέους πυραύλους και άλλα πράγματα» που είναι τόσο απόρρητα ώστε ακόμα και οι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό δοκιμή.

«Κάποιος πιλότος βλέπει κάτι να κινείται γρήγορα και λέει, “Είδα ένα UFO!”», αλλά μπορεί να είναι ένα νέο πρόγραμμα όπλων που δοκιμάζεται με απόλυτη μυστικότητα.

Ωστόσο, ο Μασκ «εγγυήθηκε» ότι δεν θα κρατούσε τέτοιες πληροφορίες κρυφές από το κοινό, αν έβρισκε κάποια απόδειξη για εξωγήινους.

«Τη στιγμή που θα δω οποιαδήποτε απόδειξη για εξωγήινους, θα την ανεβάσω αμέσως στην πλατφόρμα X», είπε. «Θα είναι πιθανότατα η πιο δημοφιλής ανάρτησή μας όλων των εποχών», συμπλήρωσε.

Το 2023, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι ελπίζει τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια να είναι πραγματικά και ακόμα πιο σημαντικό, φιλικά, αλλά δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση κρύβει την ύπαρξη εξωγήινων από το κοινό.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα δαιμονοποιούσε τους εξωγήινους αν γνώριζε για την ύπαρξή τους, ώστε να εξασφαλίσει πιο εύκολα τη χρηματοδότηση για στρατιωτικά προγράμματα.

Παρόλο που καμία πρόσφατη θέαση εξωγήινων από μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν επιβεβαιώθηκε ως εξωγήινη ζωή στην κυβερνητική αναφορά του 2023, το Κογκρέσο απαιτεί από το Πεντάγωνο να εξετάσει τα αρχεία του για UFO που χρονολογούνται από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών αναθεώρησε 366 πρόσφατα αναγνωρισμένες στρατιωτικές θεάσεις «άγνωστων εναέριων φαινομένων» – κυβερνητική ορολογία για τα UFO.

Από αυτές, οι 26 αποδείχθηκαν dronesοι 163 ήταν «μπαλόνια ή οντότητες παρόμοιες με μπαλόνια» και οι έξι αποδόθηκαν σε «ακαταστασία» στον αέρα.

Το Πεντάγωνο ερεύνησε σχεδόν 300 θεάσεις UFO από τις 31 Απριλίου 2022 έως τις 30 Απριλίου 2023.

Μερικά από αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα παρουσίασαν «ανησυχητικά χαρακτηριστικά επιδόσεων», συμπεριλαμβανομένης της ταχείας κίνησης και της «ασυνήθιστης ικανότητας ελιγμών», σύμφωνα με την αναφορά.

Ωστόσο, τονίζεται ότι «καμία από αυτές τις αναφορές UAP δεν έχει αποδοθεί θετικά σε ξένες δραστηριότητες».

Τον περασμένο μήνα, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Κίρστεν Γκίλιμπραντ δήλωσε ότι το Κογκρέσο θα λάβει σύντομα μια ενημέρωση από το Πεντάγωνο για τα UFO.

Η Γκίλιμπραντ, η οποία προεδρεύει της Υποεπιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας για τις Αναδυόμενες Απειλές και Ικανότητες, δήλωσε ότι η συνεδρίαση αποτελεί «προτεραιότητα για μένα».

Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης θέλει μια «έκθεση προόδου για το πόσα άγνωστα εναέρια φαινόμενα έχουμε αξιολογήσει και αναλύσει».

Το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών Παντός Τομέα του Υπουργείου Άμυνας, ερευνά τα UFO και πρόσφατα διόρισε τον Τζον Κοσλόσκι, έναν εθνικό σύμβουλο ασφαλείας με υπόβαθρο στην κβαντική οπτική και την κρυπτο-μαθηματική, για να ηγηθεί της προσπάθειας.

Η Γκίλιμπραντ ανέφερε ότι αναμένει ο Κοσλόσκι να καταθέσει στη συνεδρίαση, πιθανότατα μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Back to top button
Close
Close