MUST Read

Ηγεμονικοί μισθοί,σε πρόεδρο και αντιπρόεδρο, επιχειρηματικού θεσμού

Ένα σκάνδαλο ηθικής φύσης, προδιαγράφεται μέχρι στιγμής  όπου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ενός οργανισμού, λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων σε μηνιαίες αμοιβές, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι ενεργούν με ανιδιοτέλεια.Το θέμα το οποίοι βρίσκεται μόνο στην αρχή του ,φαίνεται να έχει δημιουργήσει  σοβαρά ζητήματα εμπιστοσύνης και διαφάνειας.

Τέτοιες καταστάσεις πλήττουν την αξιοπιστία του θεσμού, καθώς η ασυμφωνία μεταξύ των δηλώσεων και των πράξεων ,εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα και τη διαφάνεια στη διοίκηση.

Η ανιδιοτέλεια είναι μια ισχυρή αξία, ιδιαίτερα σε θεσμούς που βασίζονται στη δημόσια εμπιστοσύνη. Όταν αυτοί που κατέχουν ηγετικές θέσεις εμφανίζονται να επωφελούνται οικονομικά, ενώ διακηρύσσουν ανιδιοτέλεια,καθώς έχει δημιουργηθεί  μια αίσθηση υποκρισίας, κάτι που προκαλεί δυσφορία στις τάξεις των επιχειρηματικών   μελών του θεσμού .

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να υπάρξει πλήρης διαφάνεια γύρω από τις αμοιβές και τα κίνητρα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Αν υπάρχει ανάγκη για αμοιβές λόγω των καθηκόντων, θα ήταν καλύτερο να είναι ξεκάθαρα από την αρχή, αποφεύγοντας την αντίφαση μεταξύ λόγων και πράξεων Η διαφάνεια σχετικά με τις αμοιβές και τα καθήκοντα είναι πολύ σημαντική και για αυτό το κουβάρι κατά πολλούς άρχισε να ξετυλίγεται ….μιας και τα ηλεκτρονικά αποτύπωμά τα  είναι τα μόνα που δεν σβήνονται …..

Back to top button
Close
Close