Ειδήσεις

Ζώνουν τη Βάλια Κάλντα με ανεμογεννήτριες.. Άλλα δέκα αιολικά γύρω από τον Εθνικό Δρυμό!

Το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο στις κορυφογραμμές «Κυρά» και «Λιόντο» του Μετσόβου και της Μηλιάς για το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν είναι το μοναδικό που σχεδιάζεται σε απόσταση αναπνοής από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα.

Συμβαίνει το ακριβώς  αντίθετο.

Ερήμην των τοπικών αρχών και κυρίως των τοπικών κοινωνιών, οι άδειες δίνονται με το τσουβάλι. Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που η κλιματική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας και βασική προϋπόθεση για να απαντήσουμε σε αυτή είναι να διατηρήσουμε ότι έχει απομείνει..

Ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα πρέπει να μείνει ανέπαφος χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς καμία διαπραγμάτευση..

Μετά την δημοσιοποίηση από το Epiruspostστοιχείων για το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο σε απόσταση δύο μόλις χιλιομέτρων από τον Δρυμό οι αντιδράσεις που καταγράφονται και όχι μόνο από την Ήπειρο είναι πολλές.

Το θέμα όμως γίνεται ακόμη σοβαρότερο καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις αδειοδότησης και διαφορετικής ισχύος άλλοι έντεκα αιολικοί σταθμοί.

Τα στοιχεία περιέχονται στην ΜΠΕ  για το πρώτο έργο και συνυπολογίζονται στη μελέτη.

Σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από το συγκεκριμένο εντοπίζονται έξι ακόμη αιολικά με άδεια παραγωγής, ένα με άδεια εγκατάστασης, ένα με άδεια λειτουργίας, ένα με άδεια παραγωγής και δύο σε κατάσταση αξιολόγησης.

Back to top button
Close
Close