Cooking ideas
Εύκολοι & αφράτοι κουραμπιέδες με μόνο 4 υλικά !
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την ωραιότερη εποχή του χρόνου. Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και οι φούρνοι των σπιτιών ήδη έχουν ξεκινήσει να ψήνουν τους κουραμπιέδες. Αυτό το παραδοσιακό γλυκίσμα είναι που περιμένουμε πώς και πώς για να νιώσουμε Χριστούγεννα και γιορτινή θαλπωρή. Σας δίνουμε μια συνταγή με μόλις 4υλικα όπου οποία νοικοκυρά δεν έχει φτιάξει να τολμήσει και θα πετύχουν. Τα υλικά και η εκτέλεση είναι η εξής 250 γρ. φουντούκια αλεσμένα 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο αγελάδας 400 γρ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι. Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τα φουντούκια, το αλεύρι, τις δυο κουταλιές άχνη ζάχαρη και το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα τέταρτο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε πατώντας με την παλάμη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Κόβουμε με κουπάτ. Βάζουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε όχι πάνω από 15 λεπτά. Όπως είναι ζεστοί οι κουραμπιέδες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, στην οποία προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 βανίλιες σε σκόνη για άρωμα. Έτοιμοι οι κουραμπιέδες!
Καλή απόλαυση!
Οι πιατέλες με αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες κοσμούν τα γιορτινά τραπέζια μας και τα ομορφαίνουν, ενώ το σπίτι μοσχοβολά μοναδικά αρώματα. Και μπορεί να έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε τα γλυκά της μαμάς, φέτος όμως μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας κουραμπιέδες. Το αποτέλεσμα είναι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα, με θεϊκή γεύση που αποκλείεται να φας μόνο έναν.