Ειδήσεις

Επιστολή Δημ.Κουρέτα  προς τον  Υπουργό Παιδείας για την ένταξη  των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στο καθεστώς  ειδικής μοριοδότησης

Επιστολή Δημ.Κουρέτα  προς  τον  Υπουργό Παιδείας  για την ένταξη  των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων και της  Ελασσόνας στο καθεστώς  ειδικής μοριοδότησης

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, Θρηκευμάτων και Αθλητισμού και συγκεκριμένα προς τον υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, με την οποία ζητά την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την επιπλέον μοριοδότηση του 2%, ώστε όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών Εξετάσεων της Ελασσόνας να συμπεριληφθούν στο ευνοϊκό καθεστώς, απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας. Στην επιστολή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Χαιρετίζουμε καταρχάς την Υπουργική Απόφαση που αποδίδει ειδικό ποσοστό στους Θεσσαλούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και παρέχει επιπλέον μοριόδοτηση  κατά 2%. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Θεσσαλίας κατά τον περασμένο Σεπτέμβριο βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες από την κακοκαιρία «Daniel». Αν και συμπεριελήφθησαν, συνολικά οι Π.Ε. Τρικάλων, Μαγνησίας, Σποράδων και Καρδίτσας, δυστυχώς λόγω άστοχων ενεργειών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και του υποβληθέντος αιτήματος του Δήμου Ελασσόνας, αναφορικά με τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκτός Υπουργικής Απόφασης έμειναν οι Ελασσονίτες υποψήφιοι.

Κατόπιν τούτων, ζητώ την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης προς άρση της αδικίας και την ένταξη όλων, ανεξαιρέτως, των μαθητών της Θεσσαλίας και φυσικά του δήμου Ελασσόνας, στο καθεστώς μοριοδότησης του 2%.

Δημήτρης Κουρέτας

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 

Back to top button
Close
Close