Lifestyle news

Εξερευνήστε τη Βενετία: Ένας μαγικός προορισμός γοητείας, γαστρονομικών θαυμάτων

Βενετία, μια πόλη με 391 γέφυρες και 117 νησιά, παραμένει ένας μαγευτικός προορισμός για αιώνες. Γεμάτη από φεστιβάλ, ζωντανά πλήθη και αδιάκοπη δραστηριότητα, αυτή η μαγευτική πόλη είναι εύκολα προσβάσιμη από την Κωνσταντινούπολη, μόλις δύο ώρες πτήσης μακριά.

Η Turkish Airlines προσφέρει τρεις καθημερινές πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη προς το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας. Εάν αυτές οι πτήσεις είναι πλήρως κρατημένες ή εκτός του προϋπολογισμού σας, σκεφτείτε να πετάξετε στο Μιλάνο και στη συνέχεια να πάρετε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας δύο ωρών για τη Βενετία. Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο, η πρόσβαση στο ξενοδοχείο σας είναι εύκολη, είτε με ταξί είτε με θαλάσσιο λεωφορείο.

Πληθυσμός και τουρισμός

Με περίπου 60.000 κατοίκους, η Βενετία υποδέχεται 13 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Να είστε προετοιμασμένοι για βαρύτερα πλήθη, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους αιχμής. Αν και η πόλη μπορεί να φαίνεται μικρή με την πρώτη ματιά, οι επτά συνοικίες της αποκαλύπτουν έναν πλούτο από κρυμμένα πετράδια.

Γόνδολες επιπλέουν μέσα από ιστορικά κτίρια, Βενετία, Ιταλία, 3 Ιουνίου 2024. (Φωτογραφία İlker Topdemir)
Γόνδολες επιπλέουν μέσα από ιστορικά κτίρια, Βενετία, Ιταλία, 3 Ιουνίου 2024. (Φωτογραφία İlker Topdemir)

Με πολυσύχναστους δρόμους, πολύχρωμα σπίτια και γοητευτικά κανάλια, η Βενετία είναι ιδανική για μια τριήμερη απόδραση. Ο Οκτώβριος ξεχωρίζει ως ιδανική εποχή για επίσκεψη, προσφέροντας μια πιο χαλαρή εξερεύνηση χωρίς τα συνηθισμένα πλήθη τουριστών.

Belmond Hotel Cipriani

Αυτό το θρυλικό ξενοδοχείο που άνοιξε το 1956 από τον Giuseppe Cipriani, τον δημιουργό του εμβληματικού κοκτέιλ Bellini, προσελκύει από καιρό μέλη της βασιλικής οικογένειας και διασημότητες. Η vintage κομψότητά του διατηρείται παντού, με το κεντρικό κτήριο να παρουσιάζει μια απαλή ροζ απόχρωση Bellini διακοσμημένη με βενετσιάνικη τέχνη και αντίκες.

Εσωτερική άποψη δωματίου του Belmond Hotel Cipriani, Βενετία, Ιταλία, 9 Μαΐου 2022. (Ευγενική προσφορά του Belmond Hotel Cipriani)
Εσωτερική άποψη δωματίου του Belmond Hotel Cipriani, Βενετία, Ιταλία, 9 Μαΐου 2022. (Ευγενική προσφορά του Belmond Hotel Cipriani)

Το ξεχωριστό παράρτημα στο Palazzo Vendramin του 15ου αιώνα διαθέτει πλούσιους μπαρόκ εσωτερικούς χώρους και εκπληκτική θέα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου απέναντι από το κανάλι Giudecca.

Άποψη της πισίνας στο Belmond Hotel Cipriani, Βενετία, Ιταλία, 28 Απριλίου 2022. (Ευγενική προσφορά του Belmond Hotel Cipriani)
Άποψη της πισίνας στο Belmond Hotel Cipriani, Βενετία, Ιταλία, 28 Απριλίου 2022. (Ευγενική προσφορά του Belmond Hotel Cipriani)

Από τη στιγμή που θα φτάσετε, θα νιώσετε σαν να έχετε μπει σε ένα ιδιωτικό παλάτι, χάρη στην εξαιρετική φιλοξενία του ξενοδοχείου και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το Belmond Cipriani διαθέτει 79 δωμάτια και πολλές εξαιρετικές επιλογές για φαγητό:

Εστιατόριο Oro

Ένα στολίδι με αστέρι Michelin με επικεφαλής τον σεφ Vania Ghedini, που προσφέρει την καλύτερη βενετσιάνικη κουζίνα σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον.

Cip’s Club Restaurant

Είναι ένα ρομαντικό μέρος γνωστό για την εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα και τα κλασικά ιταλικά πιάτα. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες!

Ένα επιδόρπιο που σερβίρεται στο Cip's Club Restaurant, Βενετία, Ιταλία, 3 Ιουνίου 2024. (Φωτογραφία İlker Topdemir)
Ένα επιδόρπιο που σερβίρεται στο Cip’s Club Restaurant, Βενετία, Ιταλία, 3 Ιουνίου 2024. (Φωτογραφία İlker Topdemir)

Porticciolo Pool Restaurant

Αυτό το εστιατόριο ειδικεύεται στα φρέσκα θαλασσινά και σερβίρει μια απολαυστική επιλογή, όπως λαγκουστίνες, γαρίδες και χαβιάρι.

Ένα επιδόρπιο που σερβίρεται στο εστιατόριο Porticciolo Pool, Βενετία, Ιταλία, 3 Ιουνίου 2024. (Φωτογραφία İlker Topdemir)
Ένα επιδόρπιο που σερβίρεται στο εστιατόριο Porticciolo Pool, Βενετία, Ιταλία, 3 Ιουνίου 2024. (Φωτογραφία İlker Topdemir)

Gabbiano Poolside Bar

Ένα χαλαρωτικό μέρος για σνακ και κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα.

Γευστικές Εμπειρίες

Άι Μερκάντι

Αυτή η κρυφή τρατορία είναι αγαπημένη μεταξύ των ντόπιων και ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να την βρεις, οι απίστευτες γεύσεις την κάνουν να αξίζει τον κόπο. Περιμένετε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της Βενετίας πριν ανακαλύψετε αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό.

Vini di Arturo

Με σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας, αυτό το οικείο εστιατόριο προσφέρει μενού φτιαγμένο από φρέσκα, εποχιακά υλικά. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες, καθώς λειτουργεί με μόλις έξι τραπέζια και χωρίς διαδικτυακή παρουσία.

Καφέ Il Mercante

Απέναντι από τη Basilica S. Maria Gloriosa dei Frari, αυτό το καφέ είναι ανοιχτό από τις 6 μ.μ. έως τη 1 π.μ. πέντε ημέρες την εβδομάδα, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για σνακ και κοκτέιλ σε ένα ιστορικό περιβάλλον.

Caffe Florian

Ιδρύθηκε το 1700, αυτό είναι το παλαιότερο καφέ στη Βενετία, φημισμένο για τον εκπληκτικό εσωτερικό του και τη ζωντανή του ατμόσφαιρα. Είτε για πρωινό, είτε για επιδόρπιο είτε για απογευματινή ζωντανή μουσική, μια επίσκεψη στο Caffe Florian είναι απαραίτητη.

Μουσεία που πρέπει να δείτε

Η Βενετία είναι πλούσια σε πολιτιστικούς θησαυρούς και μερικά μουσεία που δεν πρέπει να χάσετε περιλαμβάνουν:

Galleria dell’Accademia

Είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στη Βενετία και την Ιταλία. Φροντίστε να αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές.

Εκθέματα στη Galleria dell'Accademia di Venezia, Βενετία, Ιταλία, 6 Ιουλίου 2022. (Shutterstock)
Εκθέματα στη Galleria dell’Accademia di Venezia, Βενετία, Ιταλία, 6 Ιουλίου 2022. (Shutterstock)

Συλλογή Peggy Guggenheim

Αυτό το μουσείο, που βρίσκεται σε ένα μεγαλοπρεπές παλάτι κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού, παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών του 20ου αιώνα και κάποτε ήταν το σπίτι της ίδιας της Πέγκυ Γκούγκενχαϊμ.

Καθώς περιπλανηθείτε στην πόλη, μην ξεχάσετε να τραβήξετε μια selfie στην εμβληματική γέφυρα του Ριάλτο, να παρακολουθήσετε κόσμο στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, να απολαύσετε μια γραφική βόλτα με βάρκα κατά μήκος των καναλιών, να θαυμάσετε τη μαγευτική Basilica di Santa Maria della Salute και να γίνετε μάρτυρες ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα από την Ponte dell’Accademia πριν ολοκληρώσετε τη βενετσιάνικη περιπέτειά σας.

Back to top button
Close
Close