Τρίκαλα

Ενημερωτική ομιλία στην Πηγή Τρικάλων

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης, κα Σταυρούλα Κουβάτα και κα Ιορδάνα Παλημάνη, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Στηρίζοντας Πρακτικά και Συναισθηματικά τις Οικογένειες Ατόμων με Άνοια», στο Πολιτιστικό Κέντρο Πηγής.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές σχετικά με πιο εύκολη και ασφαλή καθημερινότητα στη φροντίδα των ατόμων με άνοια. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τρόποι διατήρησης καλής επικοινωνίας για την επίτευξη των καθημερινών δραστηριοτήτων (φαγητό, ύπνος, μπάνιο, φάρμακα), καθώς και δόθηκαν οδηγίες για την ενδυνάμωση των ίδιων των φροντιστών/οικογενειών. Αναφορά έγινε από τα στελέχη της δομής σε υποστηρικτικές υγειονομικές δομές, επιδοματικές παροχές μέσω του Κέντρου Κοινότητας και τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας για την άνοια.

Αρωγοί και συνοδοιπόροι στη δράση αυτή ήταν ο Δήμαρχος Πύλης, κος Κωνσταντίνος Μαράβας, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Ιατρός, κα Καλιώρα Χαρά, ο Πρόεδρος, κος Απόστολος Κερασιώτης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πηγής, ο Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου, κος Χρήστος Νάκος και εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο τέλος της εκδήλωσης, σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την ενημερωτική δράση!

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία τις εταιρίες: Βιολάντα Cookies Α.Ε., για τα γλυκίσματα Οικογένεια ΚΛΙΑΦΑ, για τα αναψυκτικά.

Back to top button
Close
Close