Επιχειρείν

Εγκαινιάζεται το νέο εργοστάσιο του Ομίλου Σαράντη στην Κύπρο

Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού ΠΟΠ στην Κύπρο, μια επένδυση που έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, είναι έτοιμο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην εταιρεία να εισέλθει σε μία νέα αγορά με αξία άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Η νέα μονάδα βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, έχοντας λάβει σχεδόν το 100% των απαραίτητων αδειών, ενώ σύντομα η παραγωγή στις εγκαταστάσεις της εξαγορασθείσας Κουρούσιης θα σταματήσει.

Η νέα μονάδα γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή Τσερίου, νότια της Λευκωσίας, έχει παραγωγική δυναμικότητα 18.000 τόνους χαλούμι το χρόνο, ενώ για εφέτος θα παράγονται περί 100 τόνους χαλουμιού την εβδομάδα και από το 2025 οι ποσότητες θα διπλασιαστούν.

Τα παραγόμενα προϊόντα με γάλα από τοπικούς παραγωγούς θα διατίθενται κατά ένα μέρος στην κυπριακή αγορά και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους σε αγορές του εξωτερικού (χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ κ.λπ.).

Άλλωστε από τις εξαγωγικές πωλήσεις προέρχεται σχεδόν το 60% του τζίρου του ομίλου, με τη «Αγία Τριάς» των εξαγωγών της ΤΥΡΑΣ να είναι η φέτα, το γιαούρτι και το χαλούμι, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κος Σαράντης.

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου εργοστασίου θα πραγματοποιηθούν 10/10/24

Back to top button
Close
Close