Ειδήσεις

Δύσκολη νύχτα: Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο

Η πιο δύσκολη νύχτα ξεκίνησε, με τα στρατεύματα στο Λίβανο να έχουν αποσυρθεί από νωρίς από αρκετές θέσεις τους στα νότια σύνορα της χώρας, ενώ το χτύπημα του Ισραήλ στη χώρα ξεκίνησε ήδη. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μέσα από το liveblog του newsit.gr

Λίγο νωρίτερα κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών και πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, έλεγαν ότι αποσύρθηκαν τα στρατεύματα στα σύνορα εν αναμονή του χτυπήματος του Ισραήλ στο Λίβανο.

Ισραήλ: «Απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» χαρακτηρίστηκε περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) χαρακτήρισαν «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Όπως φαίνεται σε χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η περιοχή περιλαμβάνει τις κοινότητες Μετουλά, Μισγκάβ Αμ και Κφαρ Γκιλαντί, στο βόρειο Ισραήλ.

Η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των IDF, Όρι Γκόρντιν. «Ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει ότι η είσοδος σε αυτήν την περιοχή απαγορεύεται αυστηρά», υπογραμμίζει ο υποστράτηγος Γκόρντιν.

Το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσινγκτον για «περιορισμένης έκτασης» χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο

Νωρίτερα, το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σκοπεύει να ξεκινήσει «περιορισμένης έκτασης» χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Μας έχουν ενημερώσει για μια σειρά επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής, μας έχουν πει ότι πρόκειται για περιορισμένης έκτασης επιχειρήσεις, οι οποίες εστιάζουν σε υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα, αλλά οι συζητήσεις για αυτό το θέμα συνεχίζονται», είπε σε δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Back to top button
Close
Close