ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Δυναμική Παρουσία των Τρικαλινών Επιχειρήσεων στην Παγκόσμια Έκθεση SIAL 2024

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL, που λαμβάνει χώρα από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου 2024 στο Παρίσι, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη SIAL συμμετέχουν εταιρείες από όλο τον κόσμο, με σκοπό να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες και προϊόντα στον χώρο των τροφίμων και ποτών.

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες και στους εκθέτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες ιδέες, να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες του κλάδου και να κλείσουν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Το 2024, η SIAL αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, λειτουργώντας ως πηγή έμπνευσης για τον κλάδο.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία τουλάχιστον δέκα επιχειρήσεων από τα Τρίκαλα, που εκπροσωπούν δυναμικά τη γαλακτοβιομηχανία, την μπισκοτοποιία, και τη βιομηχανία τροφίμων όπως σαλάτες και ροφήματα. Αυτές οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν προϊόντα με αμιγώς τρικαλινή ταυτότητα, προβάλλοντας την ποιότητα και την αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων σε ένα διεθνές ακροατήριο. Η συμμετοχή τους δίνει έμφαση στην εξαγωγική δυναμική του νομού, αλλά και στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.

φωτογραφικό στόρυ απο το f/b των Επιχειρήσεων DERMISIS , ΒΙΟΣΑΛ και GUSTO PRODACTS

Η SIAL αποτελεί μία εξαιρετική πλατφόρμα για την προβολή των Τρικαλινών επιχειρήσεων, οι οποίες μέσω της έκθεσης μπορούν να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους και να εδραιώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών.SIAL 2024 - Enterprise Greece

Αξιοσημείωτο όσο και οξύμωρο είναι το γεγονός ότι,το Επιμελητήριο Τρικάλων απουσιάζει από την κορυφαία αυτή εκδήλωση. Αντίθετα, πολλά άλλα επιμελητήρια, τουλάχιστον 15 από όλη την Ελλάδα, έχουν υποστηρίξει τις συμμετοχές των μελών τους είτε οικονομικά, μέσω επιδοτήσεων, είτε οργανώνοντας την παρουσία των επιχειρήσεων τους στην έκθεση ακόμη και μέσου ειδικού προγράμματος …

Η απουσία αυτή του Επιμελητηρίου Τρικάλων δημιουργεί ερωτήματα, δεδομένου ότι η στήριξη και η προώθηση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων αποτελεί έναν από τους βασικούς ρόλους του. Σε μια έκθεση τέτοιου βεληνεκούς, η ενίσχυση της παρουσίας τοπικών παραγωγών και η προώθηση των προϊόντων τους σε διεθνές επίπεδο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Back to top button
Close
Close