Τρίκαλα

Διάσελλο – Ένα χωριό σε παρακμή και εγκατάλειψη

(Ανοιχτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαρκαδόνας)

Αξιότιμε Δήμαρχε Φαρκαδόνας,
Αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας,

Σας απευθύνω αυτήν την επιστολή εκ μέρους των κατοίκων του χωριού Διασέλλου για να αναδείξω τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας. Το Διάσελλο, ένα χωριό με πλούσια ιστορία και παράδοση, βιώνει πλέον μια περίοδο σημαντικής παρακμής και εγκατάλειψης. Η υποβάθμιση των υποδομών και η επιδείνωση της ποιότητας ζωής έχουν αφήσει το χωριό σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σημάδια της παρακμής είναι ορατά παντού στο χωριό, με τις συνθήκες να επιδεινώνονται διαρκώς. Tο Διάσελλο, που ήταν κάποτε το κέντρο κτηνοτροφίας του Δήμου με  πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες αιγοπρόβατα  και τρεις χιλιάδες αγελάδες, προμηθεύοντας τα γύρω χωριά με κρέας, γάλα και τυρί, αντιμετωπίζει σήμερα  σοβαρές προκλήσεις. Κάποτε, η ιδέα να γίνει το Διάσελλο το κέντρου τον κτηνοτροφικού πάρκου ήταν το όραμα την περιοχής.  Μετά όμως η ιδέα εγκαταλείφτηκε, και μετά η εγκατάλειψη αγκάλιασε όλο το χωριό.

Τα αίτια της παρακμής είναι πολλά και διάφορα, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα της επιστολής τούτης.    Με αυτήν την επιστολή το Διάσελλο ζητάμε τη βοήθεια του Δήμου  για να βελτιωθεί άμεσα η τωρινή κατάσταση

Η κατάσταση σήμερα:

  1. Δρόμοι σε κακή κατάσταση: Οι δρόμοι στο Διάσελλο έχουν γίνει αδιάβατοι. Οι φωτογραφίες 1, 2, 3 και 4 απεικονίζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Απαιτείται άμεση παρέμβαση για την απομάκρυνση των συντριμμιών, των πετρών, και τον άλλων αποβλήτων και για την αποκατάσταση των δρόμων.

2. Τα κιούγκια που φαίνονται στη Φωτογραφίας πρέπει επίσης άμεσα να απομακρυνθούν.  Εκτός από την άσχημη εικόνα,  αυτή η κατάσταση είναι άκρος επικίνδυνη.  Αν κάποια παιδάκια πάνε εκεί για να παίξουν κρυφτό ή κάποιο άλλο παιχνίδι  τι μπορεί να γίνει?

Back to top button
Close
Close