Τρίκαλα

Γυρίσματα της ΕΡΤ3 στην Τζούρτζια Ασπροποτάμου γεμάτα παράδοση!

Η Τζούρτζια Ασπροποτάμου γέμισε σήμερα ζωή, μουσική και παράδοση, καθώς ένα τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ3 πραγματοποίησε γυρίσματα στην πλατεία του χωριού για την εκπομπή “Κυριακή στο Χωριό Ξανά“. Η εκπομπή αυτή, γνωστή για την προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς των χωριών της Ελλάδας, βρέθηκε στο πανέμορφο χωριό της Τζούρτζιας για να καταγράψει τους θησαυρούς της παράδοσης!

Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν καθολική με όλους τους χωριανούς να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην επιτυχία της καταγραφής. Το γύρισμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι αναβίωσαν στην πλατεία γεμίζοντας τον χώρο με τις μελωδίες και τα βήματα που έχουν μεταδοθεί από γενιά σε γενιά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πατινάδα, το πατροπαράδοτο έθιμο που αναβίωσε με αγάπη και σεβασμό!

Οι κυρίες του χωριού εντυπωσίασαν με την παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών, αποκαλύπτοντας τα μυστικά των τοπικών γεύσεων και των παλιών συνταγών. Η αγάπη για την παράδοση και η τέχνη της μαγειρικής αποτυπώθηκαν σε κάθε πιάτο, που ετοίμασαν με μεράκι και φροντίδα.

Η εκπομπή αναμένεται να προβληθεί σύντομα από την ΕΡΤ3, δίνοντας την ευκαιρία σε όλη την Ελλάδα να γνωρίσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Τζούρτζιας.

Back to top button
Close
Close