Lifestyle news

Γιατί η νέα Ελεωνόρα Ζουγανέλη σχολιάστηκε τόσο αρνητικά;

Η εμφάνιση της Ελεονώρας Ζουγανέλη με το embellished catsuit με τις κόκκινες λεπτομέρειες, αλά Βανδή, το καυτό σορτσάκι με τις over the knee boots και το leather bomber jacket, προκάλεσε φρενίτιδα αρνητικών σχολίων από τον κόσμο.

Είναι και οι στίχοι του νέου της τραγουδιού, όχι η σύνθεση κατά τη γνώμη μου, που παραπέμπουν σε μια λαϊκή ξεπερασμένη αργκό, όπως «εσύ σινιέ κι εγώ πασέ», «αν σ’ αρέσουν τα γαλλικά στο δι@ολο, ποτέ ξανά», λέξεις όπως «ρεφενέ» και «κομπλέ», που σε συνδυασμό με το sexy styling συνέθεσαν μια εικόνα, πολύ εκτός πλαισίου της κτισμένης δικής της, μια εικόνα ξένη, από αυτή που την έκανε λατρευτή στο κοινό της.

Τα σεξιστικά σχόλια είναι αυτονοήτως κατακριτέα και όταν εκφράζονται δημοσίως, στεκόμαστε στο πλευρό κάθε βαλλόμενης γυναίκας. Όσοι ασχημονούν με προσβλητικές εκφράσεις και ύβρεις, πρέπει να φροντίζουμε όλοι να βγαίνουν εκτός της κοινότητας των social.

Δεν εντάσσονται ωστόσο, όλα τα θέματα σε ένα πλαίσιο δικαιωματισμού. Ας μην μαλώνουμε τον απλό κόσμο που εκφράζει την γνώμη του με ευγένεια, πετώντας τους όλους στον κάδο του ακραίου σεξισμού. Το δικαίωμα του καθενός να ντύνεται με τον τρόπο που τον εκφράζει καλύτερα είναι δεδομένο. Δεδομένο είναι και το δικαίωμα να λέει και ο καθένας τη γνώμη του ελεύθερα όταν αυτή δεν προσβάλλει τον συνάνθρωπό του. Υπήρχαν και χιλιάδες ευγενικά, καλοπροαίρετα σχόλια από ανθρώπους που αγαπούν την καλλιτέχνιδα και τα τραγούδια της. Όλοι αυτοί που σοκαρισμένοι παρακολούθησαν ένα “rebranding” -ας μου επιτραπεί η έκφραση- μιας ερμηνεύτριας, που έχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα με πολλή δουλειά και κόπο ετών διαμορφωμένη.

«Όχι αυτή δεν είναι η Ελεωνόρα που αγαπήσαμε», έγραψαν πολλοί. Έχουν άδικο; Οι εικόνες των δημοσίων προσώπων, όχι απαραίτητα καλλιτεχνών, είναι παγιωμένες στο μυαλό του κοινού και αποτελούν μέρος ενός συνόλου, που ο κόσμος έχει αγαπήσει και στηρίξει. Οι παρεμβάσεις για «φρεσκάρισμα» αυτής της δημόσιας εικόνας θέλουν πολλή προσοχή! Θα φανταζόσαστε ποτέ τον Αντώνη Ρέμο στη σκηνή με ένα outfit του Σάκη Ρουβά, ή του Πάνου Μουζουράκη; Θα φανταζόσαστε τον Μαζωνάκη να βγαίνει στη σκηνή με μακριά αχτένιστα μαλλιά και ντυμένος στο στυλ του Βασίλη Παπακωνσταντίνου; Νομίζω η απάντηση είναι αυτονόητη… Επέλεξα επίτηδες άνδρες για το παράδειγμα, καθώς με τις γυναίκες ο σεξισμός μπαίνει εύκολα στο τραπέζι ως επιχείρημα.

Οι αντιδράσεις λοιπόν για την Ελεωνόρα είχαν βάση. Ήταν η φωνή του κόσμου που την αγαπά και ήθελε αυτό που αγάπησε να μείνει αλώβητο. Όταν παρέλθει το πρώτο σοκ και ο θυμός, θα κρατήσει και η ίδια τα καλά αυτής της κριτικής για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Με αγάπη,
Τατιάνα

TLIFE.GR

 

Back to top button
Close
Close