Γιαουρτόπιτα από τα Ζαχαροπλαστεία ΦΩΤΗΣ
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
625γρ αλεύρι
280γρ βούτυρο
250γρ άχνη
2 αυγά
Ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
Ψήνω στους 180o c για 10΄
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
7 αυγά
300γρ ζάχαρη
120γρ νεσεστέ
150γρ βούτυρο
1200γρ γιαούρτι
900γρ σαντιγή
Χυμό μισού λεμονιού
Λίγο αλάτι
Λίγο βανίλια
Ψήνω στους 170οc για 50’
ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ
Κομπόστα ροδάκινο και άχνη ζάχαρη.
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, την σόδα και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ¾ της ώρας ανάλογα το φούρνο μας. Για να δούμε αν ψήθηκε κάνουμε το πείραμα με το μαχαίρι, αν βγει στεγνό το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Τον φούρνο δεν τον ανοίγουμε αν δεν έχει περάσει ½ ώρα.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΦΩΤΗΣ