Γιάννης Κοτοπούλης-“Πρώτος” στο God Shot,για 4η δεκαετία στα Τρίκαλα στην θέση του Barista
Ως barista, πιθανότατα έχετε ακούσει για τον λεγόμενο «God Shot». Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους όρους στα σύγχρονα καφέ και αφορά την τέλεια μερίδα καφέ εσπρέσο που χρησιμοποιείται ως βάση για μια σειρά από διαφορετικά ποτά.Οι νέοι ή οι επίδοξοι baristas χρειάζεται να εστιάσουν και σε άλλα πράγματα που θα τους κάνουν καλούς επαγγελματίες.
Για τον 57χρόνο Γιάννη Κοτοπούλη ,τον πιο διαχρονικό επαγγελματία -επιχειρηματία στην εστίαση που “μεγάλωσε” γενιές και γενιές, η ιδιότητα στο επάγγελμα για τον ίδιο ,πλέον δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία .Αυτό που έμαθε καλά, εξακολουθεί να το κάνει ,καθώς ελίσσεται διαχρονικά στην μυσταγωγία του επαγγέλματος καθώς ένας σπουδαίος barista είναι ένας προικισμένος ακροατής που κατανοεί με ακρίβεια τις ανάγκες των πελατών του.
Ένα άλλο πράγμα που τον κάνει να ξεχωρίζει από έναν μεγάλο ,με ένα καλό barista είναι η όρεξη για δουλειά αλλά και η έμφυτη κατανόηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιεί για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας καφέ, όπως και μια μοναδική φιλοσοφία σκληρής δουλειάς και προθυμία να διατηρήσει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εργασίας.
Τον συναντήσαμε μετά τα club και τις disko, στο πρώτο cafe-club στην πόλη την αλησμόνητη δεκαετία του 1990 πίσω από τον πάγκο του GALA στην Ασκληπιού και από τότε μέχρι σήμερα μετά από μια μεγάλη διαδρομή εδραιώθηκε στο Central και συνεχίζει να φτιάχνει καφέ δημόσιες σχέσεις ς και να παραμένει η ψυχή της επιχείρησης ….
cz