Βραδιά γευστικών δοκιμών από παρέα Τρικαλινών οινόφιλων στο Χάνι …..
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βραδιά εκτυλίχθηκε και πάλι, για γνωστή παρέα Τρικαλινών καθώς συναντήθηκαν για μια νέα γευσιγνωσία. Στην ταβέρνα “Χάνι” συνοδείας εξαιρετικών πιάτων ,εναρμονισμένα πλήρως στο να συνοδέψουν τις ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών ,οι γευστικές δοκιμές και η ανταλλαγή απόψεων αποτέλεσαν το “απόσταγμα εντυπώσεων” για τα επτά Ελληνικά κρασιά.
Στο δείπνο γευσιγνωσίας συμμετείχαν , οι Κώστας Γάκιας , Μιχάλης Παπαδήμας, Κώστας Αθανασίου , Θανάσης Μανούρας , Ρέμος Νίκος, Παπανικολάου Γιώργος, Μωυσής Δημήτρης, Βαβίτσας Κώστας, Κάλιαρας Χάρης , Βαβίτσας Γιάννης, και Μπέλλος Γιώργος.
Με μονοποικιλιακά χαρμάνια από διάφορες ποικιλίες και σε προκαθορισμένη σειρά οινοποσίας οι δοκιμές περιελάμβαναν τα κρασιά :
1)ANATOΛIKOS 2014 NIKOLAIDIS BROS 2)trebbiano 2014 ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗΣ
3)ΜΕΤΗ΄ΙΜΟΝ 2008 ΝΤΟΥΓΚΟΣ 4)Amethystos 2005 ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ Α.Ε.
5)ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ 2007 ΤΣΕΛΕΠΟ 6)Ρητινίτης 2009 ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΙΚΑΣ 7)RODITIS 2011 TAΤΣΗΣ
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες τα κρασιά επιμελήθηκε η κάβα» ΒΑΒΙΤΣΑΣ» με το Δημήτρη Μωυσή ενώ άπαντες ευχαρίστησαν το Κτήμα Κούρτη για τη θερμή ανταπόκριση και αποστολή του Ttrebbiano (που λείπει από την πόλη μας) ενώ για το μενού ούτε συζήτηση καθώς όπως πάντα ηταν αντάξιο των προσδοκιών ….
Η δοκιμή – κατανάλωση κρασιού μεταμορφώνεται έτσι σε ένα «παιχνίδι» των αισθήσεων που μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητας κάθε οινόφιλου, προσφέροντας ασύγκριτα περισσότερες στιγμές ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας, σε σύγκριση με την απλή και απρόσωπη πόση.
Εν κατακλείδι και σε ότι αφορά τους επαγγελματίες, η γευσιγνωσία είναι μία διαδικασία όπου αγγίζει τις αισθήσεις της όρασης, της όσφρησης, της γεύσης και της αφής. Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το κρασί πρέπει να έχει γνώση για τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας όπως και να είναι σε θέση να γράφει γευσιγνωστικές σημειώσεις για κάθε προϊόν όπου θα δοκιμάσει.