MUST Read

«Βέλαξαν» τα πιάτα από το πολύ πρόβειο στα ορεινά μας

Χωρίς αρνί – γράφαμε προ ολίγων ημέρων – τον Δεκαπενταύγουστο στα Τρίκαλα (γράψαμε και για τις λύσεις), αλλά στις ημιορεινές ταβέρνες των χωριών του Ασπροποτάμου όπου τα πατροπαράδοτα εδέσματα κεμπαμπ και και αρνί στην σούβλα με  το πρόβειο κεμπάπ να κάνει  πάταγο. Ανάρπαστο από τους θαμώνες που είχαν πιάσει στασίδι κάτω από τα πλατάνια αναζητώντας λίγη δροσιά, πέραν από την ικανοποίηση του ουρανίσκου τους… Προφανώς και εισαγόμενο το κρέας, όπως είχε προϊδεάσει και ο πρόεδρος των κρεοπωλών θα είχε την τιμητική του .Και σας πληροφορώ ότι έγινε πραγματικά ανάρπαστο, τόσο σε γεύση αλλά και σε μαστοριά .Μάλιστα στην γνωστή ταβέρνα του Μπουλάρα, στην πλατεία του Γαρδικίου , το αρνί στην σούφλα σπαρταρούσε .Ακόμη και με τα τσίπουρα οι θαμώνες αρνί παραγγέλναν

Από Δευτέρα πάντως έχουμε εξελίξεις στο θέμα που έχει συγκλονίσει την Ελληνική κτηνοτροφία, αφού όπως μαθαίνω, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναμένεται να επιτρέψει την επανεκκίνηση της μεταφοράς ζώων προς τα σφαγεία, στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν κρούσματα. Στα Τρίκαλα  βέβαια δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλλον θα αργήσουμε πολύ να δούμε ντόπιο αρνί στα τσιγκέλια των συνοικιακών κρεοπωλείων…

Back to top button
Close
Close