Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα
Ως προς τα φετινά εστιατόρια που ξεχώρισαν, διατηρείται στην κορυφή για άλλη μια χρονιά το κερκυραϊκό «Etrusco» ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s». Το βραβείο κοινού πήγε φέτος στο Θεσσαλονικιώτικο «Χαρούπι».
Ας δούμε αναλυτικά τα εστιατόρια και τους βαθμούς που πήραν. Υπενθυμίζεται πως η Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων είναι:
18,5/20, 19/20, 19,5/20, 20/20: Άριστα,
16,5/20, 17/20, 17,5/20, 18/20: Εξαιρετικά,
15/20, 15,5/20, 16/20: Πολύ καλά
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20 (2 Χρυσοί Σκούφοι)
Από έναν Χρυσό Σκούφο κέρδισαν όλα τα παρακάτω εστιατόρια:
Botrini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20
Varoulko Seaside, Πειραιάς: 16/20
Fresco, Χαλκιδική: 15,5/20
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη: 15,5/20
Matsuhisa Myconos, Μύκονος: 15,5/20
Premiere, Αττική: 15,5/20
Squirrel, Χαλκιδική: 15,5/20
Treehouse, Χαλκιδική: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Aleria, Αττική: 15/20 – NEW ENTRY
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
Dionysos, Κρήτη: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Grandma’s, Ίος: 15/20 – ΝEW ENTRY
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη: 15/20
La Veranda, Μύκονος: 15/20 – NEW ENTRY
Matsuhisa Athens, Αττική: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Χαλκιδική: 15/20
Ovac, Σαντορίνη: 15/20 – NEW ENTRY
Patio, Αττική; 15/20
Σελήνη, Σαντορίνη: 15/20
Water Restaurant, Χαλκιδική: 15/20