MUST Read

Απόδραση… Καραμανλική στον Παλαιό Παντελεήμονα!

 

Μπορεί να απέχει από την ενεργό πολιτική σκηνή, όμως ο Κώστας Καραμανλής παραμένει πιστός στις αγαπημένες του συνήθειες και κυρίως… στις αποδράσεις. Το προηγούμενο τριήμερο, ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε ξανά στον Παλαιό Παντελεήμονα, ένα μέρος που δείχνει να αγαπά ιδιαίτερα – όχι άδικα, καθώς συνδυάζει πανοραμική θέα, παραδοσιακό χρώμα και εξαιρετικούς μεζέδες.

Η επίσκεψη έγινε ινκόγνιτο, με μια ανδροπαρέα –και όχι όποια κι όποια. Ανάμεσά τους και ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο άνθρωπος που είχε επικρατήσει στον διαγωνισμό για την αγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά πριν τέσσερα χρόνια. Οι δυο τους είχαν όλο το χρόνο για ξεκούραση, περίπατο, καλή παρέα και –φυσικά– κεμπάπ, αφού, όπως λένε και οι… μυημένοι, «Καραμανλής χωρίς κεμπάπ δεν γίνεται»!

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε μόνο στα τραπέζια. Εμφανίστηκε στους Χαιρετισμούς της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στον Νέο Παντελεήμονα, ακριβώς απέναντι από το εμβληματικό Κάστρο του Πλαταμώνα. Η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη: απλός, χωρίς ίχνος επιτήδευσης, χαιρέτισε τους ντόπιους, μίλησε με μερικούς παλιούς γνώριμους και απέσπασε –όπως πάντα– θετικά σχόλια για τη σεμνότητα και την προσγειωμένη του στάση.

Φαίνεται πως το βουνό και η θάλασσα της Πιερίας είναι το ιδανικό φόντο για τον Καραμανλή, όταν θέλει να ξεφεύγει λίγο από την Αθήνα. Άλλωστε, η ηρεμία του τόπου ταιριάζει γάντι στο προφίλ του.Παλαιός Παντελεήμονας: Ένα χωριό σαν σκηνικό ταινίας| travel.gr

Back to top button
Close
Close