Ειδήσεις

Ανήλικος έχασε τα 4 δάκτυλά του σε ξυλουργείο – “Εγκληματική αμέλεια εργοδότη” καταγγέλλουν οι γονείς του

Τα τέσσερα δάκτυλα του αριστερού του χεριού έχασε ένας 17χρονος κατά τη διάρκεια εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε βιοτεχνία επίπλων της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το GRTimes, ο ανήλικος ξεκίνησε να εργάζεται δοκιμαστικά προκειμένου να εκπαιδευτεί, μέχρι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, αλλά κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε σταθερό τροχό κοπής τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε.

Ευθύνες στον εργοδότη αποδίδουν οι οικείοι του θύματος, επισημαίνοντας ότι ένας ανήλικος και ανειδίκευτος εργαζόμενος, βάσει νόμου, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε χώρο όπου λειτουργεί ένα επικίνδυνο μηχάνημα. Ο νεαρός τραυματίας υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις σχετικές με τη συγκόλληση των κομμένων δακτύλων αλλά χωρίς να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, επειδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Μετά την καταγγελία που έγινε, το αδίκημα που καταγράφηκε από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά είναι “σωματική βλάβη από αμέλεια”. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 συνελήφθη από αστυνομικούς ο 42χρονος ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας επίπλων για την πράξη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας, στις εγκαταστάσεις της ίδιας επιχείρησης. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με εντολή εισαγγελέα ο συλληφθείς – εργοδότης αφέθηκε ελεύθερος μετά το σχηματισμό της δικογραφίας εις βάρος του.

Ανειδίκευτος εργαζόμενος

Όπως καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων, ο τραυματισμός προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασίας σε σταθερό τροχό (γωνιάστρα) και είχε σαν αποτέλεσμα να κοπούν τέσσερα δάκτυλα από το αριστερό χέρι του 17χρονου υπαλλήλου της επιχείρησης.

Κατά την κατάθεση του στην αστυνομία, ο 49χρονος πατέρας του ανήλικου δήλωσε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ανέφερε ότι ο γιος του, μία εβδομάδα πριν το περιστατικό, ξεκίνησε να εργάζεται δοκιμαστικά στη συγκεκριμένη εταιρεία επίπλων προκειμένου να εκπαιδευτεί στην ειδικότητα μέχρι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

εργατικό ατύχημα

Back to top button
Close
Close